Forum Settings
Forums
New
Aug 3, 2016 9:33 AM
Mar 2015
1

Możecie napisać tutaj kiedy i dlaczego zaczęliście oglądać anime, np czy było to raczej nagłe i niespodziewane czy może wynikło z oglądania Naruto na Jetixie za dzieciaka.

Ja zacząłem oglądać anime 2 lata temu (w 3 klasie gimnazjum), wcześniej kompletnie się tym nie interesowałem, a postrzegałem to jako bijatyki dla dzieci xD
Oglądając stream LOL'a usłyszałem piosenkę Yuki Yuki (remix z Mirai Nikki) i tak mi się spodobało, że postanowiłem to pooglądać. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do japońskiego humoru, ale mimo wszystko polubiłem to m. in. za wykreowanie postaci. Potem pooglądałem Death Note'a i już poleciało.

Zapraszam do dyskusji :DDD
Reply Disabled for Non-Club Members
Aug 4, 2016 7:22 AM

Oct 2009
241
był to ciemny, zimny listopadowy wieczór kiedy to na kreskoweczki pl zobaczyłam naruta... nie no żart. to było lato chyba i na stronie, którą napisałam wcześniej znajdowały się odcinki naruto z jetixa z polskim dubbem. obejrzałam kilka epów, w tym zobaczyłam inne japońskie kreskówki i później się dowiedziałam, że to anime. pierwszym anime, które wiedziałam, że to japońskie anime był D.N. Angel. uświadomienie. i tak poleciało. to był rok 2008 czy 2007 jakoś tak.

you tellin me mangas aint japanese colouring books
Aug 4, 2016 10:25 AM

Aug 2015
1
moja siostra grała z kolegą w minecrafta, a on się tym tematem interesował. wiecie manga, anime te sprawy. no i nie pamiętam jak to było dokładnie, ale on jej chyba polecił death note, więc zaczęła to ze mną oglądać i się nam spodobało. tak to właśnie było.
Aug 7, 2016 4:36 AM
May 2015
6
Słuchałam piosenki na YT, zamiast teledysku był obrazek narysowany w stylu anime. Tak mi się spodobał że zaczęłam szukać z jakiej serii on pochodzi. Okazało się że z Chuunibyou, więc poszukałam gdzie można obejrzeć :D
Aug 7, 2016 4:08 PM

Apr 2015
11
Zobaczyłem film u JJay'a Top 13 anime i potem jakoś to poleciało :v
Zacząłem oglądać chyba z jakieś 2-3 lata temu, nie licząc DB, pokemonów itp. a dalej się nie znam :D
“When life gives you lemons, don’t make lemonade. Make life take the lemons back! Get mad! I don’t want your damn lemons, what the hell am I supposed to do with these? Demand to see life’s manager! Make life rue the day it thought it could give Cave Johnson lemons! Do you know who I am? I’m the man who’s gonna burn your house down! With the lemons! I’m gonna get my engineers to invent a combustible lemon that burns your house down!”
-Cave Johnson, Portal 2

You can also check out my top 10 anime of 2016. Or no... Yeah, propably no, but whatever. Here
Aug 11, 2016 5:05 AM
Jul 2016
6
A więc tak... Miałam taką koleżankę, która była otaku i bardzo jarała się sprawami typu mangi i anime, więc raz gdy u niej byłam zaczęła mi opowiadać o Kaichou wa Maid-sama! Niezbyt mnie to interesowało, ale koleżanka miała dość... wybuchowy charakter, więc nie sprzeciwiłam się, gdy mi to puściła xd Bardzo się w tę serię wkręciłam, ale jedyny kontakt z anime miałam dzięki koleżance, więc gdy straciłam z nią kontakt o wszystkim zapomniałam. Dopiero po jakimś czasie przypomniało mi się o Maid-sama i postanowiłam skończyć tę serię. Potem zaczęłam oglądać inne animce, czytać mangi, no i już samo wyszło...xd
Aug 20, 2016 5:30 AM

Apr 2015
43
Przeczytałem kiedyś w jakiejś encyklopedii o komiksach, że manga death note dostała nagrodę dla najlepszego komiksu i od tego czasu zawsze chciałem to przeczytać, później się dowiedziałem, że istnieje ekranizacja komiksu. Więc obejrzałem anime i tak zaczęła się moja przygoda z M&A
Reply Disabled for Non-Club Members
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login