Forum Settings
Forums
New
Aug 20, 2024 2:36 PM
Jan 2024
31
Здравейте до колкото ми е известно анимета като hellsing, bleach, soult eater, nana, Death note и други подобни са имали българско аудио също на анимето darker than black има около 14 епизода горе долу качени на български D.Gray-Man също но има няколко епизода намерени но се чудя дали някой или понякога някой познат няма поне някъде някакви дискове или касети такива подобни неща за да можем да качим всичките български дублажи онлайн защото технически се водят като lost media бих се радвам изключително много ако помогнете с търсенето им аз даже правя в момента сам търсене на анимето GoLion защото съм сигурен че имам диск на него с български дублаж и ще видя дали ще мога да го намеря и да ги кача онлайн найстина бих оценил ако някой от вас ми помогне с търсенето на българските дублажи на аниметата казани по горе в поста
Reply Disabled for Non-Club Members
Aug 20, 2024 11:33 PM

May 2018
12559
Vesko_07 said:
технически се водят като lost media

Дублажът може би, но основното заглавие продължава да си е под авторско право.

Според мен официално е идвало само във версията Voltron, която беше с 90-тарски ТВ дублаж.

Като говорим за дискове, първият брой на Animania беше с първия епизод на FMA 2003 - български дублаж и български субтитри. Аз така и не го купих, но знам за него, защото познавах някои от българските автори на списанието през https://shadowdance.info/ .
Имаше и го целия дублиран по AXN, но не знам колко епизода са се запазили.
Aug 21, 2024 3:57 AM
Jan 2024
31
alshu said:
Vesko_07 said:
технически се водят като lost media

Дублажът може би, но основното заглавие продължава да си е под авторско право.

Според мен официално е идвало само във версията Voltron, която беше с 90-тарски ТВ дублаж.

Като говорим за дискове, първият брой на Animania беше с първия епизод на FMA 2003 - български дублаж и български субтитри. Аз така и не го купих, но знам за него, защото познавах някои от българските автори на списанието през https://shadowdance.info/ .
Имаше и го целия дублиран по AXN, но не знам колко епизода са се запазили.

Няма ли други дискове с някой от другите заглавия
Aug 21, 2024 8:34 AM

May 2018
12559
Vesko_07 said:

В интерес на истината, навремето си купих само 6-ти брой.
Сега, като се разрових из нета се оказа, че само първи брой е имал диск (4 епизода на FMA 2003). Предполагам, че са имали големи проблеми с осигуряването на това съдържание, защото и създателите на списанието бяха по-скоро от средата на книжния издателски бизнес, не на видео разпространителите.

Знам, че стана някакъв сакатлък с това, че на предната обложка на първи брой е Наруто, за когото е и главната статия, но хлапетата са очаквали дискът да е с неговото аниме. В смисъл то си пише, ама кой да ти внимава.
Още продажбите на следващите броеве без "Наруто на корицата" (вторият е с FMA примерно) паднаха драстично, което е и основната причина списанието да има само 6 броя: феновате на Наруто не ги интересуваше нищо друго, а останалите не бяха толкова много.
Между другото една от авторките вътре успя да убеди част от подготвилите статии за 7-ми брой да ги публикуват електронно в ShadowDance.
Aug 21, 2024 9:09 AM
Jan 2024
31
alshu said:
Vesko_07 said:

В интерес на истината, навремето си купих само 6-ти брой.
Сега, като се разрових из нета се оказа, че само първи брой е имал диск (4 епизода на FMA 2003). Предполагам, че са имали големи проблеми с осигуряването на това съдържание, защото и създателите на списанието бяха по-скоро от средата на книжния издателски бизнес, не на видео разпространителите.

Знам, че стана някакъв сакатлък с това, че на предната обложка на първи брой е Наруто, за когото е и главната статия, но хлапетата са очаквали дискът да е с неговото аниме. В смисъл то си пише, ама кой да ти внимава.
Още продажбите на следващите броеве без "Наруто на корицата" (вторият е с FMA примерно) паднаха драстично, което е и основната причина списанието да има само 6 броя: феновате на Наруто не ги интересуваше нищо друго, а останалите не бяха толкова много.
Между другото една от авторките вътре успя да убеди част от подготвилите статии за 7-ми брой да ги публикуват електронно в ShadowDance.

значи възможно ли е да има дискове за другите анимета от който търся или в някой сайт с български дублаж или са загубени из времето
Aug 21, 2024 9:33 AM

May 2018
12559
Vesko_07 said:
възможно ли е

Не знам. От споменатите FMA, Death Note, Darker Than Black и D.Gray-Man (и GoLion под формата Voltron) съм ги виждал по телевизията с дублаж, останалите не. Nana май съм по виждал по AXN със субтитри. За сравнение Detective Conan, Naruto и Dragon Ball също ги даваха там със субтитри.
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Най-популярни анимета в България?

Vesko_07 - Jul 22, 2024

5 by Andyfyh »»
Jan 4, 1:55 PM

» Български Фен дублажи

UghYupYup - Jul 28, 2024

4 by alshu »»
Jul 29, 2024 6:42 AM

» Тема за донгхуа (това де, китайска анимация)

alshu - Jul 19, 2021

42 by alshu »»
Dec 24, 2023 2:25 PM

» Hidden gems

alshu - Jul 17, 2020

8 by CritiasBG »»
Sep 17, 2023 4:10 AM

» Аниме сайтове

georgi - Aug 16, 2008

35 by Nikolay1122335 »»
Aug 10, 2023 9:52 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login