Forum Settings
Forums
New
Aug 22, 2012 8:51 AM

Dec 2009
3723
Temat znany dobrze chyba kazdemu z nas xDD Bedziemy mogli tutaj rozmawiac o nowych jak i starych chapterach mangi NARUTO ^^
Mam nadzieje ze temat jakos sie rozwinie i wyjdzie z tego fajna dyskusja xD

Zaczynamy od chaptera 598 -> Angielskie tlumaczenie

Moje zdanie na temat tego chaptera:
Poczatek troche nudnawy moze dlatego ze walka z Tobim trfa juz dobrych kilka chapterow i powoli robi sie to za bardzo monotone p.p Aczykolwiek uwielbiam Naruto w trybie Kubusia :) <Kuramy > Jejuuuu Gai jest super <3 Podoba mi sie jego podejscie do sprawy i jak "dobrze" dogaduje sie z Kakashim :P Lol Bee tez niczemu sobie xD Na poczatku go jakos nie lubilam jednak z biegiem czasu okazal sie z niego calkiem fajny koles :)
Niom rzeczywiscie koncowka extra x...x' Ale chcialabym juz wiedziec kto to jest Tobi ;/ A wy na kogo stawiacie?
Ogolna ocena 5/10 sorka spodziewalam sie czegos nowego < w koncu czekalam tyle czasu> no ale sie troche przeliczylam...
MarissaRobAug 22, 2012 9:07 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Aug 23, 2012 4:17 AM

Mar 2012
24
Od dłuższego czasu trwa ta walka, nie można się doczekać tego co sie potoczy dalej, kim jest Tobi itd ; D Bardzo mi sie podoba współpraca Naruto z Kyuubim, no i Kakashi, jest taki fajny xd Jakoś zawsz Gaia odpychałem na dalszy plan xD Jak dla mnie ten chapter nie podlega jakiejkolwiek ocenie, powód w pierwszym zdaniu ;d

Kogo typuje na Tobiego? Poszperałem i wnioskuje że może być to: Kagami Uchiha
Aug 23, 2012 9:03 AM

Dec 2009
3723
Kogo typuje na Tobiego? Poszperałem i wnioskuje że może być to: Kagami Uchiha

Wow tego goscia to ja nawet nie kojaze O.o' ale calkiem mozliwe ze to on... Ja od dluzszego czasu myslalam ze to Madara a teraz brakuje mi jakichkolwiek pomyslow x.X < nawet gdziesz przeszlo mi przez mysl ze to byl OBITO 0.0 no ale to chyba troche niemozliwe chociaz kto wie...>
Aug 23, 2012 9:16 AM

Mar 2012
24
Wiesz, nawet włosy te same. ; D Obito na 100% nie, byłby za młody na walkę z Minato ^.^

Poza Kagamim obstawiam również Izuna Uchiha. Co prawda stracił swoje oczy ale wiek,kolor włosów się zgadzają. Dużo wie o Madarze więc może sie pod niego podszywać.

Madara na 100% też nie, albowiem Kabuto szantażował go że wyjawi tą wstydliwą prawdę że nim nie jest.

Najzabawniejszą opcją jednak by było gdyby Kishimoto wymyślił jakieś zaginione dziecko Uchiha, albo jakiegoś niedobitka ; D
Aug 23, 2012 10:42 AM

Dec 2009
3723
Ej ale tak myslac glebiej to kto powiedzial ze Tobi jest z klanu Uchiha x...X Szukamy od nich jakis ludzi ale przeciez on nie musi byc od Uchiha xd Podobnoz jedno oka zawalil Obito < czy zle to zrozumialam xD? > a teraz drugie jego oko to od Paina x..x Ale mogl ukrasc komus oczy tak jak Kakashi czy jak Sasuke zabral Itachiemu xd
A moze jest jakims dzieckiem kogos od Uchiha i kogos od jakiegos innego klanu x..x
Kurde szczerze to juz nie wiem co myslec haha xDD

A i wiesz co zaskoczylo mnie wskrzeszenie Orochimaru O.o I w ogole co zamierza zrobic Sasuke lol
Aug 23, 2012 1:30 PM

Mar 2012
24
Jak dla mnie najbardziej pasującymi postaciami jest ta dwójka oO No niby tak, pochodzenie Sharingana jest potwierdzone w 100% jakoż identyczne co Kakashiego. Zawsze może być to ewolucja, albo połączenie sharingana z byakuganem aby uzyskać Rinnengana, ale w końcu od Paina. Rozkmin jest ogromna ilość o_O Kishimoto potrafi utrzymać w napięciu xD Ale bynajmniej w następnym chapterze powinno zostać wszystko wyjaśnione, o tak.

@Edit: Albo może to Zetsu, wchapterze można to wnioskować po ręce. Ale to tylko spekulacje xd

Trolololo xDD
MargnelAug 24, 2012 9:44 AM
Aug 24, 2012 12:50 PM

Dec 2009
3723
@Edit: Albo może to Zetsu, wchapterze można to wnioskować po ręce. Ale to tylko spekulacje xd

Trolololo xDD

Hahhahahahahahah to Trolololo mnie unieruchomilo xDD Nie wiedzialam co to jest na poczatku < ee albo strzelalam na jakas tania reklame xDD> lolll Niezle ;) SPOILER ^^

Nie no za duzo byloby tych Zetsow p.p Chyba ze zrobil cos takiego jak z Kisame znaczy wymienil sie cialkiem aby Tobiemu nic sie teraz nie stalo to sobie wykorzystuje podrobke *___________* Ale raczej w to nie wierze bo slyszalam ze Naruciak z manga pociagnie jeszcze z 1,5 roku i bedzie BIG FINISH xd < bede ostro na tym plakac x...x>. I WTF MA ZAMIAR ZROBIC SASKE I WTF Z MADARA ?!?! Tyle pytan 0 odpowiedzi . . .
Aug 24, 2012 1:15 PM

Mar 2012
24
Właściwie, to by było dziwne gdyby niepozorny sprzedawca ramen był super shinobim xD

Zetsów nigdy nie za mało a Saske pójdzie na gej party, lol. Nie lubie go -.- Najważniejsze to kim jest Tobi xD Reszta nie ma takiego znaczenia. Co ja zrobie ze swoim życiem kiedy poznam prawdę? Po co bd czytać Naruto skoro moja ciekawość zostanie zaspokojona? ; / ;c
Aug 24, 2012 2:19 PM

Mar 2010
284
Wowowow. Nigdy nie sądziłam, że Naruto może mnie jeszcze kiedyś wciągnąć (od jakiegoś roku miałam przerwę od mangi).

MarissaRob said:
Poczatek troche nudnawy moze dlatego ze walka z Tobim trfa juz dobrych kilka chapterow i powoli robi sie to za bardzo monotone p.p Aczykolwiek uwielbiam Naruto w trybie Kubusia :) <Kuramy > Jejuuuu Gai jest super <3 Podoba mi sie jego podejscie do sprawy i jak "dobrze" dogaduje sie z Kakashim :P Lol Bee tez niczemu sobie xD Na poczatku go jakos nie lubilam jednak z biegiem czasu okazal sie z niego calkiem fajny koles :)

Dla mnie jest idealnie. Nic mi się nie dłużyło... No może troszkę walka Kage z Madarą, ale pomijając ten fakt, manga tak wciąga, że nie miałam nawet czasu o owych dłużyznach myśleć.
Yeey, ja też uwlbiam Naruto w trybie ogoniastego. W ogóle ta ich przyjaźń rozwaliła mnie kompletnie. Mam słabość do relacji bestia x człowiek. ;A; Też na poczatku nie przepadałam za Bee, ale strasznie go polubiłam ostatnimy czasy (w sumie to jeszcze przed tym, zanim zaczęłam mangę nadrabiać). Hachibi też jest świetny, haha. TYLKO WIĘCEJ SAI'A KISHIMOTO, BO ZWARIUJĘ!

MarissaRob said:
nawet gdziesz przeszlo mi przez mysl ze to byl OBITO 0.0 no ale to chyba troche niemozliwe chociaz kto wie...>

Zachowanie Kakashi'ego na to wskazywało. Jakby nie było, to jest pierwsze co może przyjść na myśl, skoro jego oczy są powiązane z oczami Tobi'ego. Wychodzi na to, że ich oczy pochodzą z tego samego "źródła". A skoro Kakashi, ma oko Obito, no to wszystko się ładnie, pięknie składa, a przynajmniej czysto teoretycznie. Ale z drugiej strony nie sądzę, żeby to właśnie Obito, krył się za maską. Przecież była mowa o tym, że jest strasznie podobny do Naruto, czy raczej Naruto do niego, więc zabijanie niewinnych ludzi mi tutaj nie pasuje. Chyba, że coś mu odwaliło... Już prędzej, bym stawiała na brata Madary. Może się chce zemścić, za to, że ten zabrał mu oczy.

Zastanawia mnie jedna sprawa. Tobi, na pytanie Gai'a "Kim jesteś?", odpowiada, że "nie masz pamięci do twarzy". Wcześniej rzuca do Kakashi'ego tekstem "Kakashi zawsze mówisz co myślisz. Nie dziwi mnie, że twoje życie jest pełne goryczy". Odniosłam wrażenie, że pan w masce, bardzo dobrze zna tych dwóch. Poza tym, wspominał również coś o jakiejś bitwie, w której i Kakashi brał udział(?). I tutaj mi brat Madary nie pasuje. Tobiasz zawsze był interesujący, ale teraz jak nigdy, chcę wiedzieć jakie wydarzenia, z przeszłości ukształtowały te jego chore poglądy. I co najważniejsze, kim on jest.
W ogóle na początku myślałam, że to Madara, który rzekomo umarł podczas walki z Hashiramą, wstrzyknąwszy sobie jego komórki przed śmiercią, następnie rozdzielił ciało (tak jak czcigodny Muu, lol), i podczas śmierci jednej części, druga została zapieczętowana/gdzieś się ukryła. Tobi powiedział, że jego ciało musi być kompletne, co by wskazywało na to, ze jeszcze nie jest i dopiero do tego dąży. Planował jakkolwiek to śmieszne brzmi "połączyć" się z Madarą (który był jedną, a Tobi drugą częścią podziału), tylko fakt, że był zdziwiony, przez zastosowanie na nim techniki wskrzeszenia. Ale czemu był zdziwiony, skoro widział wcześniej, że Kabuto sprowadziła jego ciało? Planował je wykorzystać w innym celu? I czemu edo tensei nie podziałało na Madarę? Był za silny? Z drugiej strony to, o czym wspomniał Hibari.
Madara na 100% też nie, albowiem Kabuto szantażował go że wyjawi tą wstydliwą prawdę że nim nie jest.

I z kim chce się spotkać Sasuke? Moje pierwsze skojarzenie padało na Madarę, bo w końcu wie dużo o klanie, oczach i sekretnych technikach, ale Sasuke mówił tak, choćby chodziło o dwoje ludzi. Jego rodzice? idk damn.

Hibari-san said:
Co ja zrobie ze swoim życiem kiedy poznam prawdę? Po co bd czytać Naruto skoro moja ciekawość zostanie zaspokojona? ; / ;c

Nie ciekawi Cię jak zginie Sasuke? Nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć jego zalaną łzami i smarkami, godną politowanią facjatę kiedy będzie konał bardzo intryguje mnie finał. (๑•́ ₃ •̀๑)
Aug 24, 2012 2:57 PM

Dec 2009
3723
Shanti Twoje retrospekcje sa tak dobre ze az nie wiem co mam do nich dodac xDD Teraz tylko trzeba czekac cierpliwie na kolejny chapter i wtedy okaze sie kto z nas byla najblizszy prawy lub kto nawet zgadl xDD

Hibari-san said:
Co ja zrobie ze swoim życiem kiedy poznam prawdę? Po co bd czytać Naruto skoro moja ciekawość zostanie zaspokojona? ; / ;c

Nie ciekawi Cię jak zginie Sasuke? Nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć jego zalaną łzami i smarkami, godną politowanią facjatę kiedy będzie konał bardzo intryguje mnie finał. (๑•́ ₃ •̀๑)

Hibari nie gadaj ze tylko ten fakt interesuje cie w calej mandze O.o? Wow zaskoczyles mnie 0.0
Oh man~~ Shanti WIEDZIALAM ze to napiszesz xD Ze walniesz cos na temat Sasuke xD Wiesz ze ja go nawet lubie hahahah ^^ i raczej nie zycze mu smierci aczykolwiek nie uwazam ze powinnien wrocic sobie od tak do wioski jakby nigdy nic p...p Chce zeby byla ostra walka z Narutkiem <3 Zeby wybil mu te wszystkie zale,smutki itp... No ale tak ja sie tez nie moge doczekac konca mangi :D Ciekawe jak to Kishimoto skonczy ahh
Aug 24, 2012 4:31 PM

Mar 2010
284
MarissaRob said:
Shanti Twoje retrospekcje sa tak dobre ze az nie wiem co mam do nich dodac xDD Teraz tylko trzeba czekac cierpliwie na kolejny chapter i wtedy okaze sie kto z nas byla najblizszy prawy lub kto nawet zgadl xDD

Jakoś mi się wydaje, że Tobiasz tak łatwo, twarzy nie pokaże. Pewnie ją zassał do innego wymiaru, albo się zamienił z Zetsu, zaraz po trafieniu. Whoa już się nie mogę doczekać nowego chapa. *p*

MarissaRob said:

Oh man~~ Shanti WIEDZIALAM ze to napiszesz xD Ze walniesz cos na temat Sasuke xD Wiesz ze ja go nawet lubie hahahah ^^ i raczej nie zycze mu smierci aczykolwiek nie uwazam ze powinnien wrocic sobie od tak do wioski jakby nigdy nic p...p Chce zeby byla ostra walka z Narutkiem <3 Zeby wybil mu te wszystkie zale,smutki itp... No ale tak ja sie tez nie moge doczekac konca mangi :D Ciekawe jak to Kishimoto skonczy ahh

Nie no tak na prawdę, to ostatnio jak nadrabiałam Shippuudena i pojawił się Sasuke, to stwierdziłam, że nic do niego nie mam. Jak zawsze go nie cierpiałam, tak teraz mnie nawet nie wkurza, po prostu sobie jest. Nawet okazyjnie robi mi się go żal. Nie wiem co się ze mną dzieje, bo zaczęły mnie nawet myśli nawiedzać, że Chouji jest słodki... ekhm...
Okej załóżmy, że nikt nie umrze, Naruto przemówi Sasuke do rozumu, ale co dalej? Przecież to jasne, że w takiej sytuacji będzie chciał go do wioski ściągnąć. Chcę jakiejś fajne zakończenie. Niech oboje zginą, będzie depresja przez tydzień, ale przynajmniej na długo zostanie w pamięci.
Aug 25, 2012 10:37 AM

Dec 2009
3723
Glupio sie zrobi jak po rozwalonej masce pojawi sie nastepna maska hahaha xDD ale bede sie lac z tego *__________*
Nie no w sumie tez jestem ciekaw kto jest Tobiaszem ale jakos nie tak ze tylko na to czekam x..x Chcialabym zobaczyc inne rzeczy xDD

Nie no tak na prawdę, to ostatnio jak nadrabiałam Shippuudena i pojawił się Sasuke, to stwierdziłam, że nic do niego nie mam. Jak zawsze go nie cierpiałam, tak teraz mnie nawet nie wkurza, po prostu sobie jest. Nawet okazyjnie robi mi się go żal. Nie wiem co się ze mną dzieje, bo zaczęły mnie nawet myśli nawiedzać, że Chouji jest słodki... ekhm...

Wooww super :D W sumie ja od poczatku Naruciaka lubilam Sasuke i Gaare, pozniej Saska znienawidzilam przez to ze Itachi umarl x..x' Po jakims czasie znowu zaczelam go lubic a juz kiedy mial ta walke z Itachim vs. Kabuto to juz w ogole PLAKALAM NA TYM *________* Moze poprostu kocham ich wiezi braterskie tak samo wiezi przyjazni z Naruto < lol kazdy moment gdzie Naruto spotkal Sasuke albo kiedy Saske cos mowil o Naruto lolll az mi sie cos robilo p..p < nie nie nie nie chodzi tu o yaoi> poprostu o te ich wiezi ktore tak bym chciala aby naprawili xD I serio ciesze sie Shanti ze chociaz troszeczke sie do niego przekonalas ^^
Co do Choujiego to nie masz co sie wstydzic p.p Ja tez uwazam ze jest spoko :) Na prawde bardzo sie zmienil od pierwszej serii :P

Okej załóżmy, że nikt nie umrze, Naruto przemówi Sasuke do rozumu, ale co dalej? Przecież to jasne, że w takiej sytuacji będzie chciał go do wioski ściągnąć. Chcę jakiejś fajne zakończenie. Niech oboje zginą, będzie depresja przez tydzień, ale przynajmniej na długo zostanie w pamięci.

Nie wydaje mi sie zeby Naruto zginal i jest ku temu dobry powod tzn. JEGO MARZENIE xD Przeciez jak nie zostanie Hokage to tak jakby Luffy nie zostal Krolem Piratow a Ichigo nie uratowal wszystkich ludzi na swiecie, w Soul Society i w Heco Mundo xDD Przeciez to niemozliwe hahaha xDD Tylko tak sie glebiej zastanowic to co sie stanie z Tsunade O.o Chyba nie umrze x..X
I tez jakos malo mi sie wydaje aby Kishi usmiercil najlepszego przyjaciela glownego bohatera bo patrzac z innej perspektywy to to anime wlasnie od poczatku do konca jest o ich wiezach p.p Jak bardzo Naruciakowi zalezy na Sasuke i przez caly czas szuka dobrej drogi zeby mu zmienic nastawienie do zycia xDD i sprowadzic do wioski x.x wiec troche lamersko by bylo zeby przyszly Hokage stracil kogos tak bliskiego < lub nie sprowadzil go do domu> p.p Tak wlasnie mysle ^^
Dec 23, 2012 5:59 AM

Jun 2012
6
Woow, nareszcie ktoś zginął. Już myślałem że w tej "wojnie" nie zginie nikt z dobrych kogo imie znamy.. Wgl co to za wojna ktora trwa, ile? Dwa dni? I już się kończy? Lol. Wgl mam nadzieje że chociaż Tsunade z tych wszystkich kage umrze. Stołek hogake będzie wolny dla.... oby nie Naruto.
Jan 9, 2015 12:10 PM

Dec 2009
3723
Manga Naruto sie SKONCZYLA!!! Musialam to napisac ah
Co myslicie o tym? Jak Wam sie podobal koniec? Itp.
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» [GRA]X czy Y? ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Kawwwa - Feb 18, 2011

288 by MarissaRob »»
Jan 26, 2020 6:41 PM

» [GRA] Masz czy nie masz? ( 1 2 3 )

Kawwwa - Feb 18, 2011

138 by MarissaRob »»
Jan 26, 2020 6:38 PM

» [GRA] Obejrzane/Ogladane/Do obejrzenia ( 1 2 3 4 )

Kawwwa - Feb 18, 2011

193 by MarissaRob »»
Jan 26, 2020 6:36 PM

» Skojarzenia ^^ ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

MarissaRob - Dec 11, 2010

250 by MarissaRob »»
Jan 26, 2020 6:34 PM

» Zabawa ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

MarissaRob - Jul 1, 2010

857 by MarissaRob »»
Jan 26, 2020 6:33 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login