Forum Settings
Forums
New
Nov 3, 2007 3:52 AM

Apr 2007
50
Ce parere aveti despre Anime care se difuzeaza la acest moment la televizor si despre fenomenul Anime in Romania?
Reply Disabled for Non-Club Members
Jan 2, 2008 6:31 PM

Dec 2007
67
Hmmm fenomenul se dezvolta treptat ,cel putin sunt ceva forumuri care sustin aceasta cultura ,festivaluri au aparut *otaku fest ,nijikon* ,manga in romania au adus mangashop etc

O ducem bine cat despre animax ,nu imi plac ,folosesc dubb'uri *that sucks sooo hard* ,si nu vad o promovare prea mare in acest post .... cum sa zic ... lumea vizioneaza dar pe urma nu se mai intereseaza de altceva doar stau cu nasul in televizor si a+ nu difuzeaza chiar cine stie ce ... au avut si serii bune dar asta e alta poveste ....

Feb 4, 2008 7:10 PM
Jul 2018
559028
kido pe a+ incepe death note *daca nu a inceput* bleach si etc , nu sunt sigur pt ca nu vizionez :)) prefer pc`ul, asa pot sa downloadez toate episoadele si termin rapid. In legatura cu dubburile, sunt unele dubburi de n ori mai bune decat subb`ul, besides cand citesti subtitrarea, e posibil sa mai ratezi cateva secvente ;)
Feb 11, 2008 7:56 AM

Dec 2007
67
Well conteaza de la ce fansub selectezi sub'ul :P si dubburi bune am vazut la ninja scroll *tv* ,afro samurai *oare de ce?* si rurouni kenshin :) *nu ma refer la a+*
Dar sincer dubburi in romana facute dupa traducerea din engleza ? ,nush mi se pare aiurea :P
Acu ca nu esti atent si ratezi cateva secvente asta e ... poate sa vina cineva sa te frece la cap si nu auzi dubb'ul :P
Feb 11, 2008 11:51 AM
Dec 2007
21
Pai sa vedem... Ma uitam mai de mult la A+ (actualul Animax) si pot spune ca ei au reusit sa-mi starneasca pofta de anime-uri. Pe atunci aveam internet prin dial-up asa ca trebuia sa ma multumesc cu ce se dadea la tv. Daca as fi prins ceea ce se da acum, as fi fost foarte bucuroasa. Asa a trebuit sa ma uit la InuYasha, Slayers, Ghost Stories, etc. Deci, ceea ce se da acum la televizor este destul de multumitor (cu cateva exceptii care ar fi bune de MiniMax) si indeajuns incat sa-ti deschida universul spre anime (Blood+, Death Note si Bleach sunt niste anime-uri care ar putea starni pofta destul de usor adolescentilor din ziua de azi). Eu una nu mai prea urmaresc anime-uri la televizor fiindca nu mai am rabdare (si internetul e prea atragator :P).
Cat despre fenomenul anime din Romania... Ei bine, exista o mentalitate care pe mine ma enerveaza la culme si pe care o are si seful clasei mele: accea ca daca te uiti la anime-uri, te uiti la desene si inseamna ca esti inca un copil care nu a ajuns sa se maturizeze cat trebuie. Este o mentalitate total gresita si ii detest pe cei care vorbesc in necunostinta de cauza. Ca sa nu mai spun ca acest baiat ii influenteaza destul de usor pe ceilalti de la mine din clasa, cu cateva exceptii, si tot ce zice el ca "e gay", E GAY! (da mah, le place expresia asta la nebunie) >_> Cred ca sunt devina si manelele intr-o oarecare masura. xD
Feb 11, 2008 2:47 PM

Jun 2007
1152
Missa-chan said:
Cat despre fenomenul anime din Romania... Ei bine, exista o mentalitate care pe mine ma enerveaza la culme si pe care o are si seful clasei mele: accea ca daca te uiti la anime-uri, te uiti la desene si inseamna ca esti inca un copil care nu a ajuns sa se maturizeze cat trebuie. Este o mentalitate total gresita si ii detest pe cei care vorbesc in necunostinta de cauza. Ca sa nu mai spun ca acest baiat ii influenteaza destul de usor pe ceilalti de la mine din clasa, cu cateva exceptii, si tot ce zice el ca "e gay", E GAY! (da mah, le place expresia asta la nebunie) >_> Cred ca sunt devina si manelele intr-o oarecare masura. xD

XD
M-a amuzat chestia asta cu mentalitatea. Majoritatea colegilor mei cred ca am dat-o in mintea copiilor 'cu desenele alea chineze', dar am si unul care imi spune mereu 'las ca stiu eu ca te uiti la hentaiuri' O_o.

Anyway, eu pe la tv nu m-am mai uitat de mult timp, stiu ca am vazut de curiozitate primul episod din FMA cand l-au dat (m-am inecat de ras cand l-am auzit pe Ed spunand 'Care-i treaba ta, tataie?' =D), dar am senzatia ca multi din cei care se uita nu par a pricepe nimic din tot 'fenomenul' asta, vad si ei un Naruto, un Inuyasha acolo, nimeresc peste cineva care nu a vazut si se dau drept mari cunoscatori. Din pacate, ei sunt cei care ies in evidenta si de aici si o mare parte din mentalitatea asta. (Poi, nu mi-am auzit eu propriul frate acum vreun an spunand ca oamenii care se uita la animeuri sunt retardati? >.>)

On a side note, fie ce-o fi, eu sunt importriva dubburilor. Orice e o varianta modificata fata de original e oarecum 'fake' pentru mine (si nu se poate fara modificari; o mare parte din replici ar dura mai mult/ mai putin fata de original, deci trebuie modificate.) Subburile (in specia fansubburile) sunt mult mai bune. In plus, o gramada de fansubburi contin si note explicative. ^^
Feb 12, 2008 2:31 AM

Dec 2007
67
confused_kitsune said:
In plus, o gramada de fansubburi contin si note explicative. ^^

Indeed ,cel putin am intalnit la un ova facut dupa un joc anime type *ar- tonelico* multe note explicative foarte folositoare in caz ca nu ai jucat jocul . [ureshii] kicked ass at that release :

"There are two things to be aware of with this release.

1.) Because our translator is a big fan of the game, there are a large number of translation notes. We decided to
use two subtitle files; one with the translation notes (this is the default) and one that doesn't have the notes.

2.) There is a known issue with the kanji used for the character's names in the translation notes. To see these properly
you must have the japanese language settings installed for your OS. We do apologize for any inconvenience this may cause."
Feb 12, 2008 8:28 AM
Dec 2007
21
confused_kitsune said:
XD
M-a amuzat chestia asta cu mentalitatea. Majoritatea colegilor mei cred ca am dat-o in mintea copiilor 'cu desenele alea chineze', dar am si unul care imi spune mereu 'las ca stiu eu ca te uiti la hentaiuri' O_o.

Da, lol. Si seful clasei stie de hentai-uri si stie ca ma uit la ele, la fel si colegul (singurul) care se uita la anime-uri (ca de la el am luat primele hentai-uri =D). Obisnuia ca atunci cand ma vedea sa imi faca [virgula] cu mana si sa zbiere "HENTAI!". Era ca un fel de salut. :)) Ii raspundeam printr-un zambet. :) Chiar nu ma deranjeaza, din contra, imi face placere. :)) Dar desigur, asta nu e un mod de a raspandi fenomenul anime. :)
Feb 29, 2008 11:05 AM

Feb 2008
440
Pe Animax nu ma mai uit demult. Cu toate ca am vazut ca in ultima vreme, dau serii bune. Insa cum unele sunt in engleza, in loc de japo, ma enerveaza la culme! Si in plus, pe majoritatea le-am vazut deja la PC. Hmm, ca sa fiu si mai sincera, oricum uit sa ma uit.
Asa ca, prefer PC. Si mai ales traiasca VeohTv! Yey! De obicei, gasesc numai .avi asa ca pot sa vad si cu alt program in afara de Veoh. Si in plus, in loc sa astept sa se ia ca torrent, cu VeohTv se ia un episod in mai putin de 20 de minute si dupa pot trece pe DVD daca mi-a placut.
Fratele meu, in schimb, se uita la Animax. Mare fan! :p
Iar despre fenomenul anime in Romania, se raspandeste din ce in ce mai repede, fiti fara grija!:p Si dupa parerea mea, sunt destule evenimente legate de anime/manga la ora actuala. Ma rog, e un inceput... de-aici nu putem decat sa mergem inainte. Asa ca, la mai multe!
In ceea ce priveste ideile preconcepute ale unora, cum ca daca te uiti la anime/desene animate esti inca copil, n-ai ce face bla bla bla... sa vorbeasca, si ce? Eu am 25 si inca ma uit la anime cu mare placere si citesc manga in fiecare zi! Sunt altii si peste 30 de ani care inca se uita. Ba unii au si copii si se uita cu totii! :)) Isn't that fun! :D
Important este ceea ce simti tu, ce iti place tie, nu ce cred altii despre tine. Asa ca, zambiti-le si treceti mai departe! :p
Mar 10, 2008 1:28 AM

Sep 2007
46
carolinez said:

In ceea ce priveste ideile preconcepute ale unora, cum ca daca te uiti la anime/desene animate esti inca copil, n-ai ce face bla bla bla... sa vorbeasca, si ce? Eu am 25 si inca ma uit la anime cu mare placere si citesc manga in fiecare zi! Sunt altii si peste 30 de ani care inca se uita. Ba unii au si copii si se uita cu totii! :)) Isn't that fun! :D
Important este ceea ce simti tu, ce iti place tie, nu ce cred altii despre tine. Asa ca, zambiti-le si treceti mai departe! :p

Da ... Mi s-a intamplat si mie, de fapt cred ca ni sa intamplat la toti :)). Oricum pana la urma daca se agata cineva de tine ca te uiti la desene poti sa gasesti si u motiv sa te iei de ei ^^. Cat despre animeurile din Romania nu prea mult de zis, stiu ca acum 2-3 ani cand ma mai uitam pe A+, majoritatea desenelor erau in japoneza cu subtitrari in romana(nu mai mam uitat de mult pe la televizor, poate o sa ma uit zilele astea sa vad). Si Missa-chan ... esti sigura ca baiatului ala nu ii place de tine? Poate are acelasi comportament ca copii mici si decat sati zica ca ii place de tine .. iti face viata mai grea in fiecare zi ;)
Mar 10, 2008 7:23 AM

Feb 2008
469
Hmmm... anime in Romania... sunt soto ca daca zici cuiva pe strada ca iti plac animeurile o sa-ti raspunda : "Te mai uiti la desene?"... raspunsul meu ar fi: " ..|.. kktnxbye "... animeurile nu sunt smash hit in Romania actuala... din pacate... sunt multe lucruri pe care necunoscatorii nu le inteleg cand zic "anime"... aud si parintii cu intrebari considerate retorice de genul : "ce intelegi mai din desenele astea? inca mai esti copil mic? "... nu prea ma vedeam uitandu-ma la ceva gen Elfen Lied sau asemanatoare la 10 ani :| sau sa fiu capabil sa inteleg ceva din Evangelion ( vruuumm... uite robotzeii... pokemon frate )...
Imi fac sperante ca intr-o zi voi avea sansa sa port o discutie desteapta cu cineva face-to-face pe un subiect din ciclul "desene"... probabil in cativa ani Animax o sa stabileasca ceva mai concret in tara asta... daca nu... pam-pam... io voi continua sa ma uit ca bezmeticul la ce-mi place :D
Anihoo... am citit ceva despre VeohTv mai devreme... mda... e f bun programul... si la fel era si stage6 inainte sa-l elimine pe un pretext "ca s-au plictisit" sau ceva de genu'... da m-am lasat de Veohu' intens si am hotarat sa le dau download de pe Tvtorrents (unde mai uploadez din cand in cand numa la animeuri =)) ) sau iso-hunt... mi-a placut... burn.. nu mi-a placut... burn in hell...
BTW... dubs suck :D
Mar 10, 2008 12:12 PM

Oct 2007
836
Da . Este adevarat ca pentru cei care se uita la animeuri de ceva timp ... animax nu este ceva prea adecvat ... dar am observat ca datorita acestui canal foarte multi au aflat ce sunt animeurile , cu ce se mananca , si de unde sa le downloadeze odata ce au devenit interesati de ele ... eu unul de la A+ am aflat despre anime ... inca imi aduc aminte cum ma uitam la Slayers si altele de pe vremea aia :P ... si pe atunci existau doar jap language si subs romana .. au trebuit ei sa strice tot si sa adauge dubb-uri odata cu transformarea in Animax ... dar oricum pana si Jetix recunoaste Anime-urile .. prin faptul ca au adaugat Naruto .. si pot spune ca aud pushtanii astia mici din fata blocului cum vb despre Naruto ( doar ca mi se face sila cand le aud pronuntiile numelor de pe jetix ... ) Oricum una peste alta .. anime-urile o sa se raspandeasca in urmatorii ani destul de mult la noi in tara :) ... chiar daca sunt adresate doar persoanelor cu o varsta mai " inaintata " ( 12-14 + de obicei ) deoaerce contin scene foarte fiolenta unele ( Elfen Lied ) , Idei tampite altele ( School days ) , sau fie ca sunt prea grele de inteles ( NGE )
Legat de faptul ca unele persoane imi zic " inca te uiti la desene " cand afla ca ma uit la anime-uri .. le spun ca sa nu le mai zica " desene " ... ca ma supara cuvantul ala :)) ... si ca imi plac .. cum si persoanei care imi zice asta sigur se uita la ceva pe jetix sau CN :))) " de plictiseala " .... sincer pot spune ca nu exista persoane sub 18 ani care sa nu se uite la un anime sau un cartoon odata la 2-3 zile ... e in firea lor sa se uite la " desene "
Mar 10, 2008 7:46 PM

Sep 2007
46
uite ceva interesant pe seama subiectului... ma uitam ieri pe axn sci-fi si culmea... faceau reclama la death note si blood+, nush exact in ce zi, la ce ora si daca sub sau dubb dar mai putem sa adaugam un post tv pe lista ^^.
Mar 11, 2008 1:53 AM

Jun 2007
1152
Stiu ca pe AXN sci-fi mai dadeau si Samurai 7, Legend of Duo si ceva care avea in titlu 'Sakura' la un moment dat (am prins cateva episoade anul trecut), si pareau ca au subburi ceva mai bune decat cele de pe animax. =D
Mar 14, 2008 1:11 PM

Feb 2008
469
hmmm.. Legend of Duo v-ati dat seama k este o porcarie (pe anidb are 5... si iti dai seama cand vezi primul minut )... samurai 7 mai are ceva de capu' lui da nu e extraordinar... in fine... mie mi se pare k au difuzat alea pt k aveau impresia k o sa atraga nijte atentie... da nu si-au alea seriile bine... sper doar k animaxul sa se dedice mai mult si sa difuzeze serii f bune... nu ma astept sa dea ceva mai nou (2007... de 2008 nu mai zic =)) )...
Oct 29, 2008 10:41 AM

Oct 2008
9
pai, ca sa fiu on topic cat de cat(la cat am chef sa debitez la ora asta....>.<) fenomenul anime se extinde cam incet, dar...se extinde.....exista festivaluri care il promoveaza, si exista chiar si o sansa pentru cei ce vor sa lucreze manga in Romania(la Nijkon parca era ceva despre aleea artistilor cu manga).....ma bucur sa vad ca Jetix, Animax, AXN sci-fi si PRO-cinema(saptamanile trecute dadeau Shaman King in jurul orei 3 cred) difuzeaza animeuri.....unii mai prind gustul animeurilor si incep sa urmareasca si altele, altii cauta persoane de la care sa mai primeasca recomandari, sau site-uri de pe care sa downloadeze sau sa se uite online....oricum, e destul de usor sa-i convertesti pe unii la animeuri.....insa cei mai lenesi, care nu au invatat prea multa engleza, se plictisesc pentru ca nu inteleg ideea principala sau ce s evorbeste intr-o serie anime...pe aia ii pierzi sigur.....

oh, si mai nou, am aflat ca vor sa difuzeze pe Animax Hellsing, Detectiv Canon etc...nici nu mai stiu daca astea erau....oricum eu personal ma bucur ca am descoperit animeurile.....unii chiar nu stiu ce pierd cand spun ca noi ne uitam la ,,desene" si ne fac copii mici si retardati

oricum, ma omoara dublarile de la Naruto pe Jetix.....Shaman King e de 10 ori mai bun decat la asta!!!!
May 29, 2009 1:24 PM

Aug 2008
264
Măi, fenomenul acesta anime a început să se dezvolte din ce în ce mai mult în ţara noastră, dar nu ştiu ce să zic. Ştiţi ce spun toţi despre conceptul de ' emo ', nu ştiu de ce am impresia că lumea îi va privi pe cei ce urmăresc animeuri la fel ca şi pe ceilalţi * yeah ._.*

Anyway, cât despre animeurile difuzate la tv.. Ce pot spune, mai văd uneori pe AXN SCFI pentru că ANimaX - ul nu îmi mai merge de o lună de zile, habar nu am de ce. Totuşi mă bucur că mai dau la tv, şi din câte am înţeles chair se difuzează Nana, deşi nu am 100% încredere în traducerea lor. Mă bucur că există netul. Oricum, ce pot să zic? Noi , România, nu o să fim ca ceilalţi, aşa că nu ar trebui să ne aşteptăm la mare ' chestie ' din conceptul de anime în ţara noastră, deşi am văzut din ce în ce mai mulţi fani anime în ultima perioadă.
鳥はとぶ時
つばさでとぶが
あなたはとぶ時
何でとぶのですか?
Terayama Shuji
Jun 20, 2009 2:36 PM

Dec 2007
67
@ Teh ... TEH ???

Toradora for teh win :))
Jun 24, 2009 11:12 AM

Jan 2009
13
Off topic: Cu asta imi fac si primul post aici pe forum.
On topic:

Eu sunt un adept mai intarziat, am inceput sa ma uit la anime cand au dat Shaman King pe Jetix (Sau Fox Kids era atunci?), mi-a placut si eu fericit ca imi place am pus avatar cu Yoh, astfel am dat de o persoana in lista mea careia ii placea Shaman King si asa am aflat ca e un Anime, l-am downloadat sa il vad in limba originala.

Apoi am inceput sa ma uit pe A+, era Inuyasha dar nu mi-a placut, alte chestii nu mai stiu, de acolo m-am uitat la Tokyo Mew Mew si la Roxkman EXE, altceva nu tin minte sa-mi fi placut, m-am mai uitat din cand in cand dar dadeau acelasi lucru.

Acuma in ultima vreme am vazut ceva chestii interesante dar tot nu ma atrage. Mi-ar place sa apara ceva concurenta, un program anime non stop, nu doar de la 20 la 2, dual audio pentru cine prefera anime in engleza sau japoneza, subtitrari in romana sau engleza la alegere (unde este posibil, unde nu sa fie subtitrari in romana si audio la alegere En/Jp sau doar Jp).

Toate animeurile pe care le urmaresc, le urmaresc pe computer, subtitrarile sunt cu mult superioare celor de la televizor, folosesc si TV-Out asa ca e ca si cum m-as uita la TV. Am luat Steamboy, 1080p, super calitate, cine stie peste cati ani o sa avem asa televiziune si in nici un caz nu o sa inceapa cu posturile anime.

Cam atata am avut de spus.
Jun 28, 2009 12:01 PM

Sep 2007
1378
Programul anime de pe A+ e perfect rotunjit si foarte bine ales. Au fost difuzate o gramada din seriile mele preferate (YYH, Slayers, Cowboy Bebop, GitS:SAC, Death Note, FMA, Blood+) - care, din parerea mea, sunt serii de baza pentru orice fan anime. Singurele care mai lipsesc sa ai o baza perfecta sunt Evangelion si Escaflowne.

Plus ca au difuzat o gramada de serii foarte bune care nu-s prea faimoase - Ayakashi Ayashi, KaleidoStar -, multe serii curajoase (eram gura-casca cand am auzit c-au bagat Mirage of Blaze) si inca cateva practic necunoscute (Arc the Lad nici nu cred ca gasesti subtitrat pe net).

Eram pesimista la inceput, dar acu sunt foarte entuziasmata de ei. In ultime vreme se pare ca nici subtitrarile nu-s in halul ala de rahat cum au fost nu demult.
Jul 5, 2009 4:29 AM
Jul 2009
3
seriossebi said:
Ce parere aveti despre Anime care se difuzeaza la acest moment la televizor si despre fenomenul Anime in Romania?

Se dă anime la televizor? De când a apărut internetul fără limită televizorul a devenit inutil. Pe internet apar mai rapid, calitatea este mai mare (există televiziune HD în Romania?), nu sunt reclame și poți să vezi când vrei.

Mie mi se-ntâmplă să vreau să pun pauză la televizor când mă uit pe la știri și nu găsesc „spacebar“-ul. (^_^)
Jun 2, 2023 10:36 AM
Literally Shinji

Sep 2020
21
good old times in romania pe mal
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» cati ani aveti? ( 1 2 )

nk0772 - Jan 14, 2012

73 by TheSaintOfDeath »»
Mar 6, 2023 5:11 AM

» Din ce orase sunteti? ( 1 2 3 4 5 )

seriossebi - Mar 13, 2008

224 by TheSaintOfDeath »»
Mar 6, 2023 5:10 AM

» Amv ... teh shit

DarknessAngel - Mar 17, 2008

18 by boomyuta »»
Dec 13, 2018 9:56 AM

» Tu care esti? :)&gt;- ( 1 2 )

FishBone - Mar 15, 2008

53 by ValiG679 »»
Jun 5, 2016 4:37 PM

» Dicu Cristi Alexandru aka Izotoppu / Chemix800

DicuCristi - Nov 26, 2014

6 by DicuCristi »»
Apr 11, 2015 10:45 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login