Forum Settings
Forums
New
Jun 2, 2010 9:44 AM

Aug 2008
1362
Jako, że w komentarzach wyszło, że magna dgm stała się ostatnio hmm dość zagmatwana xD Postanowiłam założyć temat w którym będziemy sobie mogli o niej spokojnie porozmawiać ^^ i może nawzajem spróbujemy sobie coś nieco wyjaśniać ;)
No i ogólnie dzielić się wrażeniami po tym co przeczytaliśmy ^^

Mam nadzieję, że znajdzie się choć kilka osób które czytają mangę ;D ( i są w miarę na bieżąco ;P )

To od czego zaczynamy :> ?
Hime_chanAug 23, 2010 3:46 AM

Reply Disabled for Non-Club Members
Jun 3, 2010 3:37 AM

Dec 2009
436
Ja zaczne od tego, że Kanda w nowym rozdziale był boski, troche za długo już trwa ta akcja a Almą, mogliby to już rozwiązać. Ogółem nic nie rozumiem, co się dzieje w 2 ostatnich rozdziałach ;D Takie pokręcone to ;]

Jun 3, 2010 4:04 AM

Aug 2008
1362
Kanda bosko na 7 stronie wygląda ^^ ( no i później też nieźle się prezentuje w walce) Ja tej całej akcji z Almą nie rozumiem xD czemu się stał Akumą? i a po za tym skąd się wziął Yuu???? tak nagle z wody wyszedł w którym chapterze... o co tu chodzi? xD
A w ostatnim chpterze coś wyrosło z Tokusy i reszty trzecich oO też nie mam pojęcia co to i po co.... Jedyny plus , że był jeden kadr z Lavim ;P

Czy mi się wydaje czy dgm jest coraz bardziej takie.... straszne... chodzi mi tu o te obrzydliwe jakieś dziwne różne rzeczy....

Tak w ogóle ktoś wie o co chodzi z tymi drugimi i trzecimi egzorcystami???

Jun 3, 2010 4:33 AM

Apr 2009
618
Trzeci egzorcysci z tego co pamietam to pol-akumy czy cus... Kanda i Alma sa jednymi z nich... albo to drudzy sa pol-akumami i Kanda & Alma sa jednymi z nich... drudzy lub trzeci ^^ Jak tam dojde to sobie przypomne xD No i dlatego Alma mogl sie zmienic w akume, ta czesc przejela kontrole czy cos w tym stylu. Ale jak pislame, musze tam znow dojsc zeby sobie poprzypominac >.<
Jun 3, 2010 4:36 AM

Aug 2008
1362
aha xD zaraz coś chyba było, że to Alma dał początek trzecim egzorcystom, więc wychodzi , że trzeci... no ale Kanda też????

a było coś o pierwszych egzorcystach? czy mi to umknęło? ;P

Jun 3, 2010 4:47 AM

Dec 2009
436
Hime_chan said:

Czy mi się wydaje czy dgm jest coraz bardziej takie.... straszne... chodzi mi tu o te obrzydliwe jakieś dziwne różne rzeczy....

Nie wydaje Ci sie xD Jak dla mnie to za dużo tego jest nawalone na jednej stronie, ja już myle postaci, bo mają tak zniekształcone twarze, głowy ;D Ciągle coś z kogoś wyrasta... Ja pewnie rozkmnie to dopiero kiedy manga będzie ukończona, bo jak zostaje wydany nowy rozdział to nie pamiętam już co było w porzednim, więc ja nie wiem o co się rozchodzi z trzecimi egzorcystami...

No Kanda raczej też, skoro na nich obydwu eksperymentowali... czy co tam im robili.

Jun 3, 2010 5:09 AM

Aug 2008
1362
Uff już myślałam , że to mi się coś wypaczyło xD też mam problem z rozpoznawaniem postaci... pełno tam obrzydlistw... ciekawe jak to będzie w anime wyglądać ( o ile zrobią kontynuację...) mam nadzieję, że będzie się dało na to patrzeć... pocieszam się tez tym, że może w anime coś wreszcie zrozumiem ;P no bo i postacie będzie łatwiej rozróżniać i w ogóle ;P A co do pamiętania co było w poprzednim chapie to też mam z tym problemy.. mam wrażenie, że ta manga w tym tempie skończy się za jakieś 10 lat xD choć może i dłużej bo coraz krótsze te rozdziały robi...

Ale może nie udało im się z Kandy zrobić trzeciego...

Kolejna kwesta: 14sty... według ostatnich chapterów wychodzi na to tzn ktoś tak powiedział chyba, że to Allen nim jest (nawet 14sty przez niego przemówił...) no ale potem było coś , że to pamięć 14stego jest w Allenie i przejmuje nad nim władze...

Jun 3, 2010 6:27 AM

Dec 2009
436
Hime_chan said:

Kolejna kwesta: 14sty... według ostatnich chapterów wychodzi na to tzn ktoś tak powiedział chyba, że to Allen nim jest (nawet 14sty przez niego przemówił...) no ale potem było coś , że to pamięć 14stego jest w Allenie i przejmuje nad nim władze...

No Allen jest 14, uwielbiam jego w tej wersji :D jest taki zeksi :D Bo prędzej czy poźniej 14 przejmnie całkowicie władze nad Allenem, tak przynajmniej mi sie wydaje. Jak już to się stanie, to coś mi świta, że Allen będzie musiał zabić egzorcystów, albo oni jego i Millenijnego będzie chciał wyykończyc. Coś w tym stylu. To Road już całkowicie poleci na Allena :D

Jej no muszą dokończyć anime, właśnie chciałabym zobaczyć czternastego w kolorze.. :)

a i jeszcze co to za dziewucha z tym dziwnym okiem? :D

Jun 3, 2010 8:36 AM

Apr 2009
618
Z Kandy tez zrobili drugiego/trzeciego, byla o tym mowa ;p I dzieki temu sie regeneruje, taka dodatkowa zdolnosc. Tylko Alma zeswirowal a Kanda sie utrzymal na poziomie ^^ A pierwsi to Ci zwykli ;p

Co do czternastego to tez mnie nurtuje troche koles... Earl sam powiedzial ze go zabil i byl tego calkiem pewien. I skad Cross tyle wiedzial o tym wszystkim o_O Jesli byla o tym mwoa dalej to nie pamietam, dopiero skonczylem akcje na arce ^^ Teraz czeka mnie walka z lvl 4 ;d Ktory tak btw mnie przeraza o_O xD

A ta "dziewucha" z dziwnym okiem... zgaduje ze masz na mysli tego Noah z trzecim okiem co opanowuje umysly czy cos w tym stylu xD Jesli nie to nie wiem o kogo chodzi, nie czytalem najnowszego chapa bo czytam od poczatku ^^
Jun 3, 2010 9:18 AM

Dec 2009
436
T0LEK said:

A ta "dziewucha" z dziwnym okiem... zgaduje ze masz na mysli tego Noah z trzecim okiem co opanowuje umysly czy cos w tym stylu xD Jesli nie to nie wiem o kogo chodzi, nie czytalem najnowszego chapa bo czytam od poczatku ^^

nie nie nie xD ja wiem, że ten z 3 okiem to facet ;D chociaż tyle rozpoznałam ;D ta dziewczyna jest z 194 rozdziału, o tak wygląda, jeśli nie chcesz patrzeć nie klikaj xD jedna strona z 194 rozdziału! bardziej skierowana do Hime-chan, bo jest na bierząco :D

te 4 lv to też mnie przerażały, niby ładny wygląd a tu takie coś... :D

Jun 3, 2010 9:25 AM

Aug 2008
1362
Tak myślałam, ze to chodzi o tą co z linkiem była... wydaje mi się, z eto jedna z trzecich... w końcu ich dobrali, że każdy z drugich był z kimś z trzecich...

Tolek którzy zwykli? bo np. Lavi, Lenalee to chyba drudzy...

Jun 3, 2010 11:26 AM

Apr 2009
618
Nieeee to sa pierwsi chyba. Drudzy by byli Kanda i Alma jako pierwsze ekseprymenty w krzyzowaniu z akumami, zdziebka nieudane a ta babka i reszta towarzystwa z centrali to trzeci, juz udani. Tak mi sie przynajmniej wydaje O_O
Jun 4, 2010 6:51 AM

Nov 2009
797
T0LEK said:
Nieeee to sa pierwsi chyba. Drudzy by byli Kanda i Alma jako pierwsze ekseprymenty w krzyzowaniu z akumami, zdziebka nieudane a ta babka i reszta towarzystwa z centrali to trzeci, juz udani. Tak mi sie przynajmniej wydaje O_O

Hmn...z tego co ja zrozumiałam to drudzy to byli ci od regeneracji, a do Almy tylko dołożyli akumę Oo I od niego byli ci trzeci....Kurcza, to jest już pokręcone jak mechanizm ruskiego zegarka...O.o'

Wlezić >D
Sorry for my english ^^''
Jun 4, 2010 8:11 AM

Apr 2009
618
A moze i tak jak mowisz, to by wiecej sensu mialo.
Jun 4, 2010 9:39 AM

Nov 2009
797
No, może...nie wiem, tak zrozumiałam XD' Mogli by to wyjaśnić tak, by było zrozumiałe dla naszych biednych umysłów xD

Wlezić >D
Sorry for my english ^^''
Aug 23, 2010 3:49 AM

Aug 2008
1362
DarkZuza56 said:

Hmn...z tego co ja zrozumiałam to drudzy to byli ci od regeneracji, a do Almy tylko dołożyli akumę Oo I od niego byli ci trzeci....Kurcza, to jest już pokręcone jak mechanizm ruskiego zegarka...O.o'

Drudzy od regeneracji czyli kto? tylko Kanda???? a Alma ma jakąś ciemną materię pochodzącą od Earla (tak pisało w 196 chapie) a w akume to nienawiść go zmieniła a jako, że trzeci mają jakiś tam jego gen (czyli jednocześnie i chyba tą materie earla) to też zaczęli się w akumy zmieniać. No bo te obrzydlistwa co z nich powyrastały to chyba to? a ktoś wie kim jest ten Madaro? co Tokusa wołał by go ratował? bo ja nie mam pojęcia,.... za trudne to dla mnie...:(

Aug 28, 2010 4:51 AM

Aug 2009
52
Do drugich należy Kanda i Alma. I tak jak ktoś powyrzyej wspomniał, 3 egzorcyści byli tworzeni z materiału pochodzącego od Almy, więc jego zdziczenie powoduje również "szaleństwo u nich". Alma został połączony z materią od akumy, które pochodzą od Earla i dlatego ten ma na nich wpływ.
A co do ostatnich chapterów mangi to czuje się podbudowany, bo już myślałem, iż tylko ja jestem jakiś pokręcony, skoro wydaje mi się mało czytelna i przejrzysta. Teraz trudno się w niej połapac, ale przynajmniej przemiana ciała Allena (a może już nie Allena?) w Noah wydaje się ciekawa,
Oct 2, 2010 2:35 AM

Aug 2008
1362
No wreszcie się coś zaczęło w mandze wyjaśniać (choć z drugiej strony to wygląda na bardziej zagmatwane ;P )

Kanda powiedział do Allena po imieniu oO przeżyłam szok ;P Ale akcja z 14 stym (swoją drogą całkiem przystojnym ;P) i tym kim naprawdę jest Alma zaskoczyło mnie jeszcze bardziej...

Oct 2, 2010 11:42 AM

Apr 2009
618
Jedyno jest tylko dla mnie niejasne w tym calym arcu... zachowanie Almy... raz chce zabic, raz nie wtf? No ale powiedzmy ze caly czas nie mial zamiaru tego zrobic, ok ^^
No podobalo mi sie to ze Kanda sie odbucowil xD Tylko teraz pytanie czy on zamierza wrocic czy odejsc z Alma choc Alma dokonal zywota w jego ramionach z tego co widzialem. No ale skoro Alma zginal to mysle ze wroci za jakis czas i sie przylaczy do Allena w krucjacie przeciwko Noah i Kosciolowi ;] Lenalee, Krory i Marie tez pewnie sie przylacza. A Lavi zapewne bedzie musial wkoncu dokonac wyboru i bedzie o tym moze jakis arc ale tez sie przylaczy ^^ W kazdym razie watek Kandy i jego przeszlosci odhaczony ale zostalo tam jeszcze pare rzeczy do wyjasnienia wiec jeszcze troche poczytamy ;]
Nov 8, 2010 1:06 PM

Dec 2009
436
T0LEK said:

No podobalo mi sie to ze Kanda sie odbucowil xD

Zrobili z niego jakiegoś uke, no nawet ja , co nie gardze yaoi, tego nie zniose... CAały ten wątek z Almą i ich miłoscią mi tu nie pasuje.

a mam pytanie, w jaki sposób Kanda niby przebudził 14, bo tego to ja nie rozkminiam już w ogóle..

Dec 1, 2010 3:12 PM

Jul 2009
63
Ilonek said:
a mam pytanie, w jaki sposób Kanda niby przebudził 14, bo tego to ja nie rozkminiam już w ogóle..

O ile dobrze kojarzę z tego co mówił Earl to chodzi o to, że im więcej razy Allen zostanie ranny przez Innocence to nienawiść Noah do Innocence przyspieszy przebudzenie 14. Tylko chciała bym zauważyć, że on ma Innocence typu pasożytniczego, więc praktycznie cały czas ma z nim bezpośredni kontakt.
Generalnie nie ogarniam tego motywu, jak dla mnie jest on trochę nielogiczny :/

A kreska w najnowszym rozdziale to tragedia, za nic nie mogę się połapać kto jest kim. Nawet Allena z trudem poznaje :|
AfrobytaDec 1, 2010 3:17 PM

Dec 1, 2010 10:39 PM

Sep 2008
1011
kreska w całym dgm, od zeszłorocznych wakacji, to gówno.
wybaczcie wyrażenie, ale tak jest.
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

Sticky: » Karty Klubowe ( 1 2 )

Hime_chan - Jun 7, 2010

97 by Yuki_chan3 »»
Jan 18, 2013 12:58 AM

» [Zabawa] Czy masz...? ( 1 2 3 )

PaniczWoland - Jun 19, 2010

113 by Myukux »»
Dec 30, 2011 5:36 AM

Sticky: » Urodziny. ( 1 2 )

Chey___ - May 26, 2010

66 by Myukux »»
Dec 30, 2011 5:33 AM

» KupiÄ�

Yuugen_cos - Dec 9, 2011

0 by Yuugen_cos »»
Dec 9, 2011 7:02 AM

Sticky: » NajulubieÅ�si. Znienawidzeni.

Chey___ - May 26, 2010

21 by dia0na0 »»
Feb 22, 2011 4:14 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login