Forum Settings
Forums
New
May 6, 2016 4:55 PM
Apr 2016
10
Jakie było najlepsze anime które kiedykolwiek obejrzeliście i nie jest tasiemcem?
Z krótkim wyjaśnieniem bez dużych spojlerów oraz swoją przygodą z tym anime

Moim jest higurashi no naku koro ni i drugi sezon higurashi no naku koro ni kai (pozostałe 2 sezony są zbędne)

Otóż niejeden raz podczas oglądania tej serii czułem narastające we mnie napięcie w konkretnych scenach które mogły by przerazić każdego kto by brał w nich udział. Nawet nie chodziło o rozlew krwi ale o normalne dialogi gdy miła i przyjemna atmosfera obraca się o 180°.
Jednak nie to zadecydowało o tym że to anime trafiło na moje miejsce nr 1 a tajemnice które skrywa. Podczas oglądania tego anime wiele razy sobie powtarzałem "to nie ma sensu" {LEKKI SPOJLER ten powtarzający się schemat który się lekko zmienia coraz bardziej nie miał sensu LEKKI SPOJLER koniec}. Przez to zacząłem się zastanawiać nad porzuceniem tego anime ale coś mnie podkusiło sprawdzić w internecietego. I teraz spojler który uważam że powinniście znać bo inaczej też bycie porzucili tą serie jeśli byście ją oglądali "WSZYSTKO BĘDZIE MIAŁO LOGICZNY SENS" dużo to nie mówi ale daje motywacje do oglądania. Gdy to już wiedziałem zacząłem zastanawiać się nad tą logiką ca ma niby być wymyślać rozwiązanie i ten moment gdy " JEST MIAŁEM RACJE" lub "O KU*WA TEGO SIĘ NIE SPODZIWAŁEM" zadecydowały o tym numero 1.

Kto doczytał to do końca to może się zainteresuje tym anime a może nawet już oglądał. Jak tak to pewnie też podziela moje zdanie
Reply Disabled for Non-Club Members
Aug 11, 2016 5:09 PM

May 2015
64
Anime które najbardziej mi się podobało i nie jest tasiemcem?
Ciężko by było wybrać , ale jak już to - Shakugan no Shana.
Fabuła, postacie , openingi , wszystko mi się w tym anime podobało - nawet wątek romansu gdzieś tam wcisnęli , no bardzo dobre anime .
#zostaw komenta od czasu do czasu
My english isn't very good but I think we can cooperate.
Invite if you'd like to meet me a little bit closer
From time to time leave your message in comment ☻

There are walls that can't be broken by power alone.
But if there is a power that can break though those walls,
it's a power of feelings.
~ Mavis

There are people in this world who prefer solitude.
But there is no one who can withstand it.
~ Makarov

Aug 11, 2016 5:39 PM

Mar 2013
8
Trudno powiedzieć, dobrych tytułów jest multum, a biorąc pod uwagę różnorodność gatunków ciężko niektóre porównywać.
Na mnie wrażenie niesamowite wywarł Monster; było odrobinę niedociągnięć, jak w każdym anime, lecz seria ta posiada cechy świadczące o wysokim poziomie, m.in. wyraźny rozwój postaci, czyli coś, czego brakuje wielu seriom sezonowym. Tempo akcji jest nie za szybkie i nie za wolne, wciągnęło mnie ale i nie zanudziło.
Inne dzieło jakie zapadło mi w pamięci to znana wszem i wobec seria Monogatari, aczkolwiek było to dawno i obecnie postrzegam ją nieco inaczej.
Ostatnim o którym wspomnę jest Neon Genesis Evangelion. Oglądałem to jako dzieciak, nie w pełni i bez zakończenia, nic nie załapałem ale utkwiło w pamięci. Kilka lat później, w okresie gimnazjum, odświeżyłem serię i dotknął mnie kryzys egzystencjalny, powszechny objaw zażycia NGE. Warto było.
Miało być jedno a są trzy; przepraszam, rozpisałem się.
BittermanAug 11, 2016 8:51 PM
Aug 12, 2016 4:41 AM

Dec 2015
137
Najlepsze anime?
Jak już to wymienie 3.
Boku dake ga inai machi
Code Geass: Hangyaku no Lelouch
Hamatora the animation
Powód, wydają mi się pod wszystkimi względami nie mieć żadnym niedociągnięć fabularnych, utrzymują klimat oraz ciekawość oglądającego i ogólnie naprawde bardzo mi się podobały.
Aug 14, 2016 4:34 AM

Apr 2013
916
To zależy jak rozumieć słowo "tasiemiec".

Najlepszym jest dla mnie "FMA: Brotherhood". Żadne inne anime nie przykleiło mnie do ekranu tak solidnie - odcinki od 21 do 64 obejrzałem za jednym posiedzeniem. Na dobrą sprawę nie posiada wad, a zakończenie jest idealne.

Wspomnę jeszcze o "Monsterze". Choć niektóre rozwiązania fabularne mi się nie podobały, to tylko przypadku tego tytułu żałuję, że nie mogę znów obejrzeć go po raz pierwszy, by poczuć, jak włosy na karku stają mi dęba, a po plecach przechodzą ciarki. ŻADNA seria nie ma takiego klimatu.

Ale czy te dwie pozycje traktować należy jako "tasiemce"?
Aug 23, 2016 2:48 PM
Apr 2016
10
Tasiemiec jako powyżej 100 odcinków
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Przywitaj się:) ( 1 2 )

Mizerykordia - Nov 8, 2009

62 by Strannik_0 »»
May 8, 10:44 AM

» Spam (o wszystkim i o niczym) NEW ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

CooperPL - Mar 10, 2009

353 by Strannik_0 »»
May 8, 10:34 AM

» Zapraszam na mój nowy kanał YouTube

Logytaze - Feb 3, 2020

0 by Logytaze »»
Feb 3, 2020 1:21 PM

» Czterowyrazowa historia. ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Yamaha152 - Nov 29, 2009

1350 by Robson99 »»
Jan 5, 2020 12:59 PM

» Znudzony jestem

snowfall2000 - Jan 5, 2017

0 by snowfall2000 »»
Jan 5, 2017 3:34 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login