Forum Settings
Forums
New
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) « 1 [2]
Jan 18, 2010 3:24 AM

Mar 2009
234
Tak szczerze mówiąc z całego anime najbardziej nie lubię Breaka .
Wkurza mnie po prostu -.-'
Jan 20, 2010 11:04 AM

Apr 2009
146
co ja mam w sobie że jestem obojętna na każdego bohatera? ;p nie specjalnie mnie ktoś irytuje/denerwuje... hmm może jak przeczytam mangę to to się zmieni...

Jan 24, 2010 8:17 AM

Jul 2008
52
Zdecydowanie Sharon. Za całokształt. Sam jej widok mnie przeraża, może to przez fakt, że wielbię Breaka. XD" Jednakowoż nie zmienia to faktu, że jest panienka myśli, że jest taka ważna i każdy się za nią w ogień rzuci. Choć w scenie gdzie Break wrócił od Vincenta... Cóż, kto widział ten wie ;]
Ma nienawiść sięga też Ady. W sumie tylko dorosłej wersji, a co! Jako dzieciak jakoś ją rozumiałam. Teraz już nie. No, ale cóż - na taką wyrosła. Trochę przesadzona dziecinność jak u Gilberta, jednak jemu jestem w stanie to wybaczyć za masę innych plusów.
Ach, i o Will of Abyss zapomniałam! O niej się po prostu nie wypowiem. O ile Alice mnie irytuje z lekka... to ona wyprowadza z równowagi na całej linii.

Nie rozumiem tu takiej złości przy Rufusku i ogólnie Barmach, kochany z niego bish. Ale to tylko moje zdanie, a ja fanatyczką jestem. XD Coś ogólnie tutaj sami fani jasnej strony mocy jak widzę, Vin-chana też nie kochacie. XD
Jan 25, 2010 11:25 AM
Oct 2008
56
Ankoku78 - Jejku, wiesz że mam takie same poglądy co do wszystkich postaci które wymieniłaś? :3 Mogłabym zacytować cały twój post i napisać tylko pod spodem, że podpisuję sie pod tym dwoma nogami, rękami i czym tam jeszcze mogę.
Ciemna strona mocy rulez i nie ma zmiłuj!

A żeby nie offtopikować bez sensu - teraz już jestem pewna: nie lubię Oza... Wkurza mnie chłopaczek cholernie...
Jan 27, 2010 2:45 PM

Jul 2008
52
Alyn - a, cieszę się, że ktoś podziela moje zdanie ;]
Uważam, że nie warto oceniać postaci po "och, ten jest dobry, a ten zły, to tego złego nie lubimy!" bo zazwyczaj to właśnie te zue i niedobry postacie mają ciekawe charakterki i wart przemyślenia światopogląd. ;D w końcu zazwyczaj za banalnymi z pozoru motywami czai się ciekawa historia ^^

Teraz zauważyłam, że ma nienawiść dotknęła w zasadzie tylko żeńskich postaci. Cóż mogę rzec... Nie podoba mi się ich naiwność. Niegdyś zażyła feministka, od kiedy oglądam coraz więcej anime zmieniam swój światopogląd. XD Nie ma to jak słabość do bishów, im nawet największy grzech można odpuścić. ;3
Feb 3, 2010 2:04 PM
Oct 2008
56
Ankoku78 said:
Teraz zauważyłam, że ma nienawiść dotknęła w zasadzie tylko żeńskich postaci. Cóż mogę rzec... Nie podoba mi się ich naiwność.
Dokładnie! Ta naiwność jest najgorsza, a większość bohaterek taka właśnie jest. Strzelają na prawo i lewo onii-chanami (patrz Ada np.), imionami swoich ukochanych i frazami typu ''Ktoś tam no baaaaka!'' I jak tu lubić takie coś co czeka tylko na ratunek machając bezradnie łapkami? Ja tego nie ogarniam. A naprawdę da się stworzyć bohaterkę, która będzie śliczna, maksymalnie kawaii i będzie miała jakąś ksztę osobowości i wolnej woli.

Ankoku78 said:
"och, ten jest dobry, a ten zły, to tego złego nie lubimy!"
U mnie to działa w drugą stronę >:3
Feb 4, 2010 3:08 PM

Aug 2008
35
Break. Może nie tyle, że go nienawidzę, bo akurat w tym wypadku taka postać nie istnieje, to jednak lubię go najmniej z całej plejady postaci. Po prostu wkurza mnie jego zachowanie. Niby na początku wydawał się ciekawy i fajny, to później zaczął mnie irytować. Xellos w Slayersach miał podobny charakter, ale jakoś nie odczuwałem tego tak bardzo

もう泣かないもう泣かない泣かない。。。
Feb 14, 2010 10:58 AM

Aug 2009
97
Vincent - no po prostu jak go widzę, to mam ochotę pogryźć monitor, nawet gdyby stał się nagle super dobrym bohaterem i tak bym go nie trawiła.
No i jest kilka postaci, które mnie wkurzają tj. Zai, Will of Abyss, no i czasem Sharon z Adą [że też ma tak samo na imię jak ja -.-] bo nie cierpię naiwnych kawaii panienek na równo z tymi, które się poświęcą za wszystko, bo nie dbają o siebie itd. x.X
Zresztą mam tak jak kilka tutaj innych osób - moja nienawiść skupia się zazwyczaj na babach xD Co innego bishe, nawet ci najbardziej źli :3
Feb 16, 2010 11:04 AM

Jan 2010
403
No, może nie tyle ich nienawidzę co po prostu mnie denerwują.
Oz i Jack, a także (i chyba najbardziej z nich wszystkich) Sharon.
Ci pierwsi dlatego, że są zbyt dobrzy, zbyt kochani... a Sharon, ponieważ jest, jak już pisali inni, ułożoną panienką z dobrego domu.
Sol_IndraFeb 17, 2010 1:59 AM
Feb 17, 2010 2:23 AM

Oct 2009
2394
Najbardziej nie znoszę Alice i Will of Abyss. Obie mnie strasznie denerwują i nie lubię, jak Alice traktuje Oz'a -.-
Mam mieszane uczucia co do Rufusa. Bo jest mega przystojny, ma fajny głos, ale przy tym jest nieziemsko wredny, chamski i bezczelny.
Mar 16, 2010 12:37 AM

Mar 2010
15
Znienawidzona to za dużo powiedziane, ale zdecydowanie nie lubię ADY-fuj... No i może SHARON, od kiedy zaczęła się rozckliwiać - szkoda jej, bo mi się postacie żeńskie wykruszają, no ale siła wyższa :3 Z męskich...hmm, chyba nie ma takiej, na końcu łańcucha dynda jednak GIL (postaci trzecioplanowych, jak np. ojciec Oza nie liczę).

Chociaż z tym nielubieniem (kurna co to są za pytania! xD) Gila to podkreślam, że dynda na końcu, a nie że go nie lubię~~ ostatnio zrobiłam 2 amv i co? Obie z Gilem, o matko dobra, cofam co powiedziałam, oddajmy hołd Gilowi xD
Mar 21, 2010 11:06 AM

Oct 2009
350
Nie wiem, ja chyba jestem inna, bo każdego lubię xD

Apr 3, 2010 12:24 PM

Dec 2009
52
Jestem chyba jedyną osobą na świecie, która nie lubi Gila :o. Na początku wydawał się w porządku i nawet go lubiłam, ale potem tylko Oz, Oz, Oz, OZ OZ OZ! Ile można? Dobrze - jest jego służącym. Już mogę to jakoś zrozumieć, ale w mandze. Dopiero wtedy moja nienawiść do niego się zwiększyła. Ma zamiar ukatrupić każdego, kto zagraża Ozowi, raz się rozmyśla, potem znów ma zamiar wyciąć wszystkich w pień.
" Zabiję każdego kto wejdzie mi w drogę, nawet jeżeli to będzie Ada (tutaj to jej bym nawet nie żałowała...) czy Oscar."
W następnym chapterze spotyka Oza i raptem zmienia swoje zdanie. Ogólnie, przecież to stary chłop, ma 24 lata, czas najwyższy otworzyć oczy.

Moja druga nieulubiona postać to Ada. Jeszcze w pierwszych odcinkach starałam się ją polubić, naprawdę. Ot może nie jest stereotypową idiotką, ale on zachowuje się gorzej niż przedszkolne dziecko! A w mandze to jej już kompletnie odbiło >.<.

Moje trio zamyka Rufus. Jeju, jak ja nie lubię tego idioty ==''. Ostatnio w mandze tak sobie u mnie nagrabił, że miałam ochotę go normalnie zabić :-).
Apr 4, 2010 7:30 AM

Jan 2010
507
Sealiach said:
Jestem chyba jedyną osobą na świecie, która nie lubi Gila :o. Na początku wydawał się w porządku i nawet go lubiłam, ale potem tylko Oz, Oz, Oz, OZ OZ OZ! Ile można? Dobrze - jest jego służącym. Już mogę to jakoś zrozumieć, ale w mandze. Dopiero wtedy moja nienawiść do niego się zwiększyła. Ma zamiar ukatrupić każdego, kto zagraża Ozowi, raz się rozmyśla, potem znów ma zamiar wyciąć wszystkich w pień.
" Zabiję każdego kto wejdzie mi w drogę, nawet jeżeli to będzie Ada (tutaj to jej bym nawet nie żałowała...) czy Oscar."
W następnym chapterze spotyka Oza i raptem zmienia swoje zdanie. Ogólnie, przecież to stary chłop, ma 24 lata, czas najwyższy otworzyć oczy.

Ja go osobiście nie darze go ani sympatią ani nienawiścią, ale masz racje, te jego zachowanie jest wkurzające! Eh... świata poza Oz'em nie widzi...

Sealiach said:
Moja druga nieulubiona postać to Ada. Jeszcze w pierwszych odcinkach starałam się ją polubić, naprawdę. Ot może nie jest stereotypową idiotką, ale on zachowuje się gorzej niż przedszkolne dziecko! A w mandze to jej już kompletnie odbiło >.<.

Ja ją lubiłam właśnie tylko w pierwszych odcinkach kiedy była dzieckiem. Wtedy jej zachowanie było w miare normalne, ale później... >__<
A ostatni u mnie to zdecydowanie Zai...
Apr 4, 2010 11:41 AM

Dec 2009
52
tsukiamarante said:

Ja ją lubiłam właśnie tylko w pierwszych odcinkach kiedy była dzieckiem. Wtedy jej zachowanie było w miare normalne, ale później... >__<
A ostatni u mnie to zdecydowanie Zai...

Co do Ady to chodziło mi o jej początkowe odcinki, ale te 10 lat później. Jako dziecko kilkuletnie nie zawadzała mi, ale po 10 latach, dalej zachowywać się jak maluch?
Hmm, a Zai ostatnio, jeżeli
Apr 9, 2010 6:05 AM

Jun 2009
174
hm, z tych mniej lubianych to zdecydowanie Ada i Oz (chociaż oz w sumie jest mi obojętny, ni grzeje ni ziębi).

no i "króliczka" - Alice zostawiłam na koniec. po prostu nie lubię jej za wszystko chyba, za arogancję, wygląd, zachowanie. po prostu zapałałam do niej niechęcią od pierwszego epizodu. brr, jeszcze się do wszystkich klei, albo to tylko moje wrażenie D:
usagisenpaiApr 9, 2010 6:12 AM
Satte itta anta nanka wa Bai bai bai
Tte itai kedo ienai no wa Nande? Nande?
Anta nanka mitakunai no sa eien ni
Tte ietakedo omottenai no wa Nande? Nande?

Apr 30, 2010 6:02 AM

Sep 2009
199
Ada, kojarzy mi się trochę z moją znienawidzoną Orihime...
Plus jeszcze Liam, Zai i Oscar.
Aug 29, 2010 12:00 PM

Feb 2010
216
Alice nie lubię siłą rzeczy, jako że tsundere po prostu nie trawię. Nie jest to może jakaś płonącą, dzika nienawiść, ale drażni mnie ona niebotycznie.

Druga osoba, której nie lubię to Liam. Bo tak. Denerwuje mnie po prostu.

Oprócz tego większość postaci zdołałam polubić, albo po prostu są mi obojętne. Pod tym względem PH jest ewenementem, zawsze znajdę sobie w anime obiekt nienawiści...
Sorry for my bad english
Apr 17, 2011 6:06 AM

Mar 2009
2233
Nienawidzę Alice. Jakoś tak mnie irytuje tą swoją naiwnością.
Nie przepadam także za Adą. Zachowuje się jak totalna ofiara. Choć w sumie jej 'mroczna' strona jest całkiem miła - w końcu zirytowała Vincenta tym^^
Na koniec pozostaje mi jeszcze Isla Yura i

Tej dwójki to absolutnie nie trawię. Choć ta druga nie miała jeszcze za bardzo okazji zaleźć mi za skórę, ale... Nie lubię jej.
Apr 20, 2011 1:50 PM

Aug 2009
3
Sow said:
Na koniec pozostaje mi jeszcze Isla Yura i

Tej dwójki to absolutnie nie trawię. Choć ta druga nie miała jeszcze za bardzo okazji zaleźć mi za skórę, ale... Nie lubię jej.

E? Od kiedy Yura ma siostrę? Jeśli chodzi o to pedałowate coś w ostatnim rozdziale,

A ja nie lubię Sheryl. Bo tak. Wkurz mnie bierze niemal natychmiastowo, kiedy się pojawia. Ale oprócz niej (bo Yura mi dynda, ot, debil taki, ale po co go nienawidzić?) lubię chyba wszystkich.

/me = Break/Rufus fangirl~
Apr 22, 2011 7:57 AM

Mar 2009
2233
hisayo said:

E? Od kiedy Yura ma siostrę? Jeśli chodzi o to pedałowate coś w ostatnim rozdziale,

Hah, też myślałam, że to był ON. Ale gdzieś tam przeczytałam, że to ON nie jest. Czy to prawda to pojęcia nie mam. Ale i tak osoby nie lubię.
Apr 22, 2011 11:44 AM

Aug 2009
3
Sow said:
hisayo said:

Hah, też myślałam, że to był ON. Ale gdzieś tam przeczytałam, że to ON nie jest. Czy to prawda to pojęcia nie mam. Ale i tak osoby nie lubię.

No toteż mówię chyba, ktoś na Mangafoxie rzucił teoryją, że to może jego siostra, bo pedałowate ubranko, ale potem okazało się, że nie. Przecież od dawna są skanlacje, a w nich nic o siostrze nie ma. Zresztą podejrzewam, że rodzice ww. pana, jakkolwiek by nie wyglądali, jak się skapnęli, co im z tego związku wyszło, już więcej nie próbowali powiększać populacji narodu...

/me = Break/Rufus fangirl~
Aug 5, 2013 10:41 AM
Mar 2013
4
Najbardziej znienawidzone, tak?
1. Rufus Barma - nie mogę strawić tego kolesia ; O Denerwuje mnie swoim zachowaniem.
2. Zai Vessalius - niech zginie.
3. Jack Vessalius - to może być dla niektórych dziwne, ale on jak dla mnie "za szeroko się uśmiecha" xD Jak widzę jego twarz, to zalewa mnie fala wściekłości.
4. Miranda Barma - równie wkurzająca co Rufus.
5. Isa Yura - W sumie.. on mógłby być na równi z Zaiem xD

Sporo mam tych nielubianych postaci xD
Sep 2, 2013 1:22 PM

Jun 2013
6076
Sharon albo Ada. Z zachowania.. taki glut jak nie patrzeć. Właściwie nic nie wniosły,a tylko przeszkadzają.
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) « 1 [2]

More topics from this board

» Ulubiony bohater PH? ( 1 2 3 )

Yashima - Aug 6, 2009

102 by -Natsumi12- »»
Mar 8, 2014 8:12 AM

» Wzrost bohaterów?

Yashihimi - Aug 22, 2009

28 by Limonene »»
Sep 2, 2013 1:25 PM

Sticky: » Karty klubowe ver.2 [Otwarte] ( 1 2 3 )

NatiChan - Nov 18, 2009

112 by Ayame24 »»
Jul 7, 2013 5:11 AM

» AMV / MMV

Yashihimi - Aug 25, 2009

15 by Kyuik »»
May 13, 2013 5:34 AM

» Pozycje podobne do PH

Rzepik - Jan 14, 2010

3 by suixdream »»
Apr 22, 2011 11:22 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login