Forum Settings
Forums
New
Lubisz "Crimson Shell"?
Nov 10, 2009 2:00 PM

Jan 2009
864
No to od początku. Wg tego źródła twórca Pandory to kobieta. Zaś to podaje, że jest płci męskiej. Biorąc pod uwagę, że bardziej wierzę Baka-Updates i MALowi, niż czemuś, co widzę pierwszy raz na oczy, przyjmę, że to jednak kobieta XD

No więc, nasza autorka narysowała przed Pandora... jeszcze jedną mangę (jest ktoś, kto o tym nie wie?) - Crimson Shell.
Na MALu najwięcej użytkowników oceniło serię na 7 (Pandora - 10!). W tym i ja... Dlaczego? No cóż, nie oszukujmy się. Ten 1 tom to za mało, by seria się w pełni rozwinęła, abyśmy mogli poznać wszystkich bohaterów... W zasadzie jedyny "jednotomowiec" jaki mi się "w pełni" podobał to "Rustbustler", ot po prostu. Ale już nie schodzę z tematu XD
No to jak Wam się podobała ta seria? Jeśli ją oczywiście znacie ^^' Ja głosuję na 'ujdzie'. Czytałam to jakiś czas temu, ale nie było to na tyle dobre, by było od razu warte zapamiętania ;/ W zasadzie to pamiętam tylko bliźniaczo podobny art [(lub raczej odwrotnie było...)(lekka przesada momentami)] i ogólny zarys fabuły. A to naprawdę niewiele! Bohaterowie to już w ogóle tragedia - z imion pamiętam tylko Claudię xD Już nie wspominam o tym, że czytałam to na pół... (raz 1-3, potem 4-6)
Podsumowując, cieszę się, że powstała Pandora i od tej serii zaczęłam. Bo gdybym zaczęła czytać od CS, to za PH bym się w życiu nie zabrała!
NatiChanNov 11, 2009 9:42 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Nov 12, 2009 2:51 AM

Feb 2009
131
No tak ^^. Niby kreska podoba ale ech...dla mnie nie ma klimatu x_x.
Takie wszystko,,suche"

No ja tez nie pamiętam imion Nati xD ale to u mnie norma.
Jedynie co mi sie podoba to te kolce rózy...tatuaż rózy xD
no ale dla mnie nudne...ale może sie rozkreci ^^
Dec 21, 2009 2:57 AM

Sep 2007
119
A ja bardzo lubię Crimson Shell. Ze znajomą pracujemy zresztą nad polskimi skanlacjami tej mangi. Widać, że to jednotomówka i... historia jest bardzo mocno otwarta. Ot, taka przymiarka początkującego mangaki. Ale jak dla mnie bardzo fajnie rozwinięta fabuła, bardzo fajne postaci. Było sporo niespodziewanych jak dla mnie obrotów akcji. No i kreska... <3
Jan 4, 2010 10:59 AM

Mar 2009
169
Ojacię. To było jakieś chaotyczne. I dziwne. I nie trzymało się kupy. I główna bohaterka irytowała mnie jeszcze bardziej niż Alice, a za to już szacun.
ø I'm not insane [but] the little voices in my head told me so. ø
Jan 10, 2010 1:38 PM

Jan 2009
864
Wolfiak said:
I główna bohaterka irytowała mnie jeszcze bardziej niż Alice, a za to już szacun.

Tu się zgodzę, Claudia była o wiele gorsza od Alice. Nudna.
Jan 28, 2010 7:25 AM

Jul 2008
52
Nie przepadam ani za Alice, ani za Claudią więc nie będę rozwijać mej myśli na ten temat ;]

Jako dumna posiadaczka angielskich tomików Pandory (czekam aż wyjdzie drugi) i Crimsona, muszę przyznać, że nie żałuję, ze kupiłam. Trudno jest zmieścić taką historię w jednym tomie ;] Z takim zarysem fabuły mogłaby wyjść bardzo ciekawa manga, ale cóż... jak już zostało stwierdzone - nikt się nie zżyje za bardzo z postacią, która jest na trzech panelach w całej mandze, a nie ma okazji się więcej pojawić ^^"
Podobał mi się pierwowzór Echo ;3 Ta w kapturze ^^ No i Wilhelm oczywiście. Nie ma to jak ma miłość do Breaka i Vincenta oraz pokręconych charakterów. ;] Fakt, faktem, manga nie zachwycała może wybitną fabułą, ale sam motyw róży był według mnie ciekawy XD Jestem na "tak" XDD
Feb 3, 2010 10:05 AM
Jun 2009
6
Hi, hi, ja właśnie przeczytałam i...hej, to nie było takie złe! Myślałam, że będzie dużo gorzej po pierwszym rozdziale, ale wyszło nieźle. Jednak nie super super, bo zakonczenie jest właściwie otwarte (a co to za zakończenie...), co mnie nieco zaskoczyło. Dobrze, że nie wyszedł happy ending, bo bym tą mangę o wiele niżej oceniła...A tak wogóle to co się stało z Robinem? Mój biedaczek, pewnie zginął...Dia oczywiście o nim zapomniała (bardzo ładny skrót od Klaudii, nie? nawet nie wiedziałam, że taki istnieje!)...Wogóle ta manga powinna się inaczej skończyć ^^
Mi również podobał sie motyw z różami, ale nie powiem, żeby mnie specjalnie fabuła zadziwiła (jak już się okazało, że Viktoria nie jest 'główną złą', to wiadomo było, że Mochiuki nie wprowadzi żadnego nowego bohatera, a więc siłą rzeczy zostaje nam taki z pozoru nieciekawy...Syjon...{ale imię! ;P}). Podobali mi się takze bohaterowie - szczególnie Syjon i Robin. No, najbardziej Syjon - był taki diaboliczny, w dodatku dosyć ciekawa postać ze względu na tragiczną przeszłość (ze nie wspomnę iż sam wątek Czarnych Róż był taki jakiś ... ekhem, wzruszający...=.=), tak, to to, co najlepiej wychodzi Mochizuki.
Powiedziałabym, że wolę Klaudie od Alice, ale po zakonczeniu nie jestem tego taka pewna...=.= Jest jednak bardziej ...eee...żywa...
No, bawią mnie trochę imiona postaci...Syjon? Wilhelm? Robin? O.o Och, men, bez przesady...
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Ulubiony bohater PH? ( 1 2 3 )

Yashima - Aug 6, 2009

102 by -Natsumi12- »»
Mar 8, 2014 8:12 AM

» Wzrost bohaterów?

Yashihimi - Aug 22, 2009

28 by Limonene »»
Sep 2, 2013 1:25 PM

» Znienawidzona postać ( 1 2 )

NatiChan - Aug 7, 2009

73 by Limonene »»
Sep 2, 2013 1:22 PM

Sticky: » Karty klubowe ver.2 [Otwarte] ( 1 2 3 )

NatiChan - Nov 18, 2009

112 by Ayame24 »»
Jul 7, 2013 5:11 AM

» AMV / MMV

Yashihimi - Aug 25, 2009

15 by Kyuik »»
May 13, 2013 5:34 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login