Forum Settings
Forums
New
Nov 21, 2009 12:26 PM

Mar 2008
1031
Tak jak w temacie, czyli:
Kogo z Higurashi lubicie najbardziej i dlaczego?

Ja mam dwie ulubienice: Rikę i Shion obie lubię tak samo, choć Rikę lubię bardziej w drugim sezonie, a Shion - w pierwszym.

Dlaczego Rikę? Hm... Jest słodka, to na pewno. 'Nippah~' i 'mi~' są po prostu urocze. Jednak bardziej lubię tą jej 'drugą stronę' - gdy mówi tym dorosłym, pełnym smutku głosem. Tak dzielnie walczyła z przeznaczeniem. Tyle cierpiała, a mimo to nie poddała się. Jej po prostu nie da się nie lubić!
Dlaczego Shion? Hm. Przyznam szczerze, że gdy pierwszy raz obejrzałam Higurashi, nie przypadła mi do gustu. Zrobiłam rewatcha obu serii i... bach! Stała się moją drugą ulubioną postacią. Dlaczego? Może dlatego, że gdy drugi raz oglądałam, bardziej, hm... 'wczułam' się w jej sytuację? Naprawdę, wydaje mi się, że jej historia jest najbardziej tragiczna ze wszystkich [no, może oprócz Riki]. Wycierpiała najwięcej. Ale, muszę przyznać, że tak bardzo lubiłam ją w pierwszym sezonie. W drugim już nie zrobiła na mnie takiego wrażenia,choć i tak nadal ją lubiłam.

Gdy pierwszy raz to pisałam, na drugim miejscu była Rena. Czemu już jej nie ma? Otóż... Przejadła mi się. Gdy drugi raz oglądałam Higu, znudziła mi si i już nie wydawała taka fajna. Fajna była tylko podczas śmiania się i biegania z maczetą. No, i 'omochikaeri~' też fajne jest. Jednak znudziła mi się do tego stopnia, że już bardziej polubiłam Hanyuu.

Teraz widzę, jak podejście do danej postaci może drastycznie się zmienić po zrobieniu rewatcha...

Teraz Wy ^^!
YavimayaMay 1, 2010 5:24 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Nov 21, 2009 7:47 PM

Oct 2008
3874
Yavimaya said:
Ja mam dwie ulubienice: Renę i Rikę, obie lubię tak samo.

Dlaczego Renę? Bo uwielbiam ten jej szaleńczy śmiech i jej maczetę. Jej seiyuu i 'omochikaeri~!' wymiatają >w<. Cóż... Rena jest po prostu fajna, i tyle xD.
Dlaczego Rikę? Hm... Jest słodka, to na pewno. 'Nippah' i 'mi' są po prostu urocze. Jednak bardziej lubię tą jej 'drugą stronę' - gdy mówi tym dorosłym, pełnym smutku głosem. Tak dzielnie walczyła z przeznaczeniem. Jej po prostu nie da się nie lubić!!

dodam tylko, że uwielbiam skrajności
Nov 22, 2009 4:29 AM

Mar 2009
2058
Trudno mi powiedzieć, kogo najbardziej lubię w Higurashi, bo akurat tutaj lubiłam wszystkich głównych bohaterów. XD No, ale jakbym miała już się ograniczyć do 2-3 postaci, to z pewnością byłaby to:
Rena- (jakże by inaczej) jej postać jest nie tylko ciekawa i nietuzinkowa, ale również na tyle szalona, że trudno jej nie lubić. XD No, i z tego co pamiętam, Rena była moją pierwszą ulubioną postacią w Higurashi, kiedy to dopiero zaczynałam oglądać... Poza tym właśnie też uwielbiam ten jej szalony śmiech i - jakże twarzową - maczetę. XD
Keiichi - (a właśnie - czemu go nie ma w/na sondzie/tej liście wyżej? Przecież to jeden z gł. boh.! D:) ogólnie za charakter. I wygląd. XD I także to, że taki święty to on też nie jest. (w ostatniej części, gdzie Renę dopada "wariactwo" można dowiedzieć się o nim całkiem ciekawych rzeczy.)
I na koniec nie mogłam się zdecydować. Czy Satoko, czy Rikę czy Mion czy kogo tak jeszcze lubię... Bo w sumie to przecież ich wszystkich.. ^^

Masz rację! Zapomniałam o Keiichi'm D:! Już go dopisuję ^^.
YavimayaNov 22, 2009 5:08 AM
Nov 22, 2009 5:40 AM

Dec 2008
1208
Ja lubię trzy postacie - Shion, Mion i Renę ;d *trudny był wybór, ale w końcu zaznaczyłam Shion*

Dlaczego?
Shion Sonozaki i Mion Sonozaki - pozwólcie, że o nich napiszę razem. Po pierwsze, kocham, jak w anime występują bliźniaczki. Shion początkowo niewinna i spokojna, zakochana w Satoshim, druga - Mion, zakochana w Keiichim, typowa chłopczyca, ukrywająca swoją żeńską naturę ;d Powiem szczerze, do teraz nie mogę poukładać sobie myśli, która to która była ;d W niektórych scenach było pewne, że występuje Mion, a jednak to była Shion ;d
[Rena Ryuugu - słodka i niewinna, a zarazem mordercza i brutalna. Dlatego ją lubię. Kolekcjonuje stare rzeczy xd Poza tym - jej śmiech, te piękne oczy i maczeta ... Cudo! :D

Nov 22, 2009 11:58 AM
Jul 2018
559028
Zdecydowanie Rena. Zarówno za jej psycho stronę, psychodeliczny śmiech, maczetę, jak i kawaii stronę:D Omochikearii/ zabieranie do domu tak rządzi, że teraz wszystko co słodkie chcę zabrać do domu xD

Z innych bohaterów przypadł mi do gustu także Keiichi :D Jako jedyny główny chłopak w serii świetnie sobie radził. Lubię jego osobowość, tą taką 'bohaterskość' czy jak to się zwie oraz jego akcje z kijem baseballowym. Nawet swego czasu sobie go umiłowałam xDDD

Jeszcze należało by wspomnieć o Rice, bo też ją lubię, za tę jej słodką stronę (nipaah xD) i tą doroślejszą.
Nov 22, 2009 12:37 PM

Mar 2009
37
Uwielbiam Mion XD w sumie prawda, że jest chłopczycą i prawie w ogóle nie jest kawaii , ale właśnie przez to jest świetna. Ma niezłe pomysły i rządzi tym klubem gdzie grają w gry... Ach! i oczywiście seiyuu jest boska^^ Shion też bardzo lubię.

w higurashi no naku koro ni KAI nie trawię Hanyuu. Rika też mi się mniej podoba niż w pierwszej części...
Nov 24, 2009 4:52 AM

May 2009
298
Moją ulubioną postacią jest Satoshi
Dlaczego?
Szczerze mówiąc, to nawet nie wiem dlaczego xD Najbardziej mi się ze wszystkich spodobał, a to pewnie dlatego, że kocham postacie z blond włosami xD Oglądając anime długo czekałam na to, by w końcu był odcinek o nim... W końcu wszyscy o nim mówili, ale my nie wiedzieliśmy kim on jest x''D
Ale to nie znaczy, że nikogo poza nim. Prawie wszystkie postacie przypadły mi do gustu ;) Nie lubię jedynie Reny i Takano...

Dec 5, 2009 10:26 AM

Apr 2009
1524
taaa, zaraz wszyscy będą po mnie jechać xP
moją ulubienicą od początku serii była Miyo Takano <3
uwielbiam jej charakter, głos, historię, śmiech i strój pani major ;>
poza tym tak jak ja, nie lubi Riki xD
oprócz niej bardzo lubię też Hanyuu i Renę
Dec 10, 2009 7:59 AM

Mar 2009
122
Satoko. Nie mam pojęcia, dlaczego. Po prostu tak i już xD
Dec 12, 2009 1:36 AM
Jun 2009
5
Zdecydowanie Rena-sama.
Dlaczego?
Bo jest niby słodką dziewczyneczką, ale nieraz pokazała, że drzemie w niej morderca, co bardzo mi się podoba. Chociaż i tak uważam ją za słodką Renusię i tak.
No i oczywiście uwielbiam ją za to mordowanie Ritsuko i Teppei'a, to było piękne. Twarz Ritsuko po masakrze Reny wygląda po prostu... Bajecznie, o! Uwielbiam takie sceny.
Dec 13, 2009 5:25 AM

Sep 2009
177
Rika albo Hanyuu. Trudno się zdecydować :D
Ale Shion też lubię.
Dec 23, 2009 11:28 AM

Dec 2009
1792
Ja lubię Mion i Shion. Dlaczego? Bo takie 'słodkie i urocze' z nich bliźniaczki xd ale naprawdę, obydwie są charakterne, miłe w oglądaniu i mają swoje, hmm, odpały ^^" kochane dziewczyny.
japangirl1995May 31, 2010 11:59 AM
Dec 24, 2009 8:18 AM

Oct 2008
61
Trudno się zdecydować, bo zależy z jakiej perspektywy się patrzy, biorąc na wzgląd albo słodkości postaci, albo ich skłonności do mordowania. Jeśli chodzi o to pierwsze - bezapelacyjnie wygrywa Rika swoją dwoistością wcieleń, a przy tym bajkową wręcz enigmatycznością, z kolei w drugim rankingu... wybrałabym wszystkich. No, prawie. Nie stronię od jakichkolwiek scen przemocy i nie jest dla mnie tak stricte ważne KTO w nich występuje. Byle by uderzał mocno i celnie ciął <3.

1313.
Dec 30, 2009 5:03 AM

Aug 2009
30
zdecydowanie Satoko. dlaczego? jak dla mnie jest słodka. c: ogólnie lubię jej charakter, śmiech. nie wiem co jeszcze, po prostu ją uwielbiam. :33
Jan 26, 2010 9:32 AM

Feb 2009
118
Ja również mam dwie ulubienice. A mianowicie Shion i Renę. Jednak ponieważ, że w ankiecie można oddać tylko jeden głos, powędrował on na Shion.

Dlaczego? Głównym powodem jest to, że pierwszy raz kiedy pokazali Shion, uznałem, że jest niezdolna do zrobienia jakiejkolwiek krzywdy. Po prostu jakby nie pasowała do tej serii. A tu nagle w pewnej części
Jest to jedna z najlepiej zapamiętanych scen z tej serii.

Rena również z podobnych powodów, plus jeszcze dodatkowo za jej zamiłowanie ślicznymi rzeczami. I jeszcze jej śmiech z ostatnich odcinków serii.
Feb 25, 2010 2:34 PM

Apr 2009
146
Jak dla mnie to również Shion i Rena :3 Ale głos dałam na Renę. Dlaczego?.. Hm.. chyba dlatego że zawsze mi wprowadzała ten większy dreszczyk. To samo liczy się co do Shion:]

Mar 24, 2010 11:18 AM

Oct 2009
350
Shion! Bardzo podoba mi się jej charakter i w ogóle od początku wiedziałam, że ją polubię xD

May 22, 2010 6:11 AM

Feb 2010
216
Rena, za 'Omochikaeri!', za niesamowity wyraz mordki, gdy się śmieje - Shion i Takano wali na łeb, i za to, że wprowadzała niesamowity nastrój - najbardziej w Higurashi przerażały mnie nie makabryczne sceny mordów i tortur, a właśnie klimat. Dla mnie najstraszniejsza scena:

Także Hanyuu, za fajną piosenkę ^^'' Auu auu, hauu, hauu au au!
Sorry for my bad english
Jun 1, 2010 7:42 AM

Oct 2009
87
Jak dla mnie Satoko. Za pierwszym razem jakos niespecjalnie mi sie spodobala, ale potem mie jakoś przyciągneła swoim temperamentem XD

Jun 6, 2010 3:50 AM

Mar 2010
64
Od początku najbardziej do gustu przypadłam mi Mion. Uwielbiam jej charakter - silna, odważna. Ma niezłe umiejętności przywódcze. Po prostu moja pupilka :)
Jun 6, 2010 4:07 AM

Sep 2009
3960
Od poczatku byla jest i bedzie moja ulubienica Mion Sonozaki, chociaz lubie jeszcze Satoko :3, Rena, Rika i Shion czasami graly mi na nerwach, a reszta jest mi obojetna XD

We're all golden
Sunflwers
on the inside :>
Jun 27, 2010 2:18 PM

Dec 2009
772
Hmm... najbardziej lubię Rene, jest świetna pod każdym względem.Lubię też Shion chociaż trzeba przyznać że zaskoczyła mnie parę razy nie do końca pozytywnie,może przez to nie jest u mnie na pierwszym miejscu :P
Feb 10, 2011 5:11 AM
Jan 2008
229
w kolejności:
1. Rena
2. Rika, Keiichi
May 14, 2012 6:45 AM

Apr 2012
89
Niekoniecznie w tej kolejności ale będą to: Keiichi, Rika i Hanyuu
May 30, 2012 5:43 AM
Jan 2012
38
Najpierw sięgnęłam za kilka pierwszych rozdziałów mangi i poznałam Shion. Mam fioła na punkcie bliźniaków i bliźniaczek, a Mion nie przypadła mi do gustu
, więc zakochałam się w Shion.
Po tym jednak wzięłam się za anime (mangi nie skończyłam) i poznałam Renę. Uwielbiam ją! Taka śliczna, urocza dziewczynka... a jej drugi charakter
. Ona jest wspaniała! Z klasą, jest przerażająca i piękna jednocześnie...

Rena rządzi, luudzieee~!
Feb 22, 2013 9:16 AM

Jun 2012
112
Hm moją ulubienicą jest Rika za całokształt charakter, kreskę itd. na drugim miejscu pozostali bohaterowie, każda postać miała ciekawy charakter. Natomiast postać która mi się nie podobała to Hanyuu kompletnie mi do gustu jakoś nie przypadła i zdawała się jakaś taka zbędna.

Tak na marginesie ciekawe czy ktoś tu jeszcze zagląda... :S
Dec 30, 2015 11:56 AM
Oct 2015
2
Moją ulubioną postacią jest Mion Sonozaki, gdyż w sumie to się z nią utożsamiam x3 Rika też jest fajna, taka"awwh" ^^
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» [Quiz] Kim z Higurashi jesteś?

kch33 - Jul 24, 2010

33 by KonaKona-Chan »»
May 29, 2012 7:38 AM

» Czego teraz słuchasz? ( 1 2 3 )

Misae - May 31, 2010

116 by zachary666 »»
May 14, 2012 6:47 AM

» [Gra] Skojarzenia ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

NaanoDesuu - May 19, 2010

389 by Trinixa »»
May 6, 2012 9:16 AM

» Parodie

kch33 - May 31, 2010

41 by xvxvxvx »»
Apr 6, 2012 1:54 PM

» [Gra] X czy Y? ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Yavimaya - Nov 23, 2009

722 by shizya-chan »»
Jan 27, 2012 1:17 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login