Forum Settings
Forums
New
Nov 23, 2009 9:51 AM

Mar 2008
1031
Postanowiłam założyć osobny temat do tego, żeby nie robić bałaganu ^^.

Tak więc, jeśli ktoś ma jakiekolwiek pomysły dotyczące klubu, gier, konkursów i tym podobnych, niech pisze tutaj ^^.

Co myślicie o tym, żeby zrobić taką listę pomysłów?... Według mnie, dzięki temu nikt nie napisze tego samego pomysłu drugi raz ^^.

Pomysły:
1. Quiz [Czarnucha] dodane
2. Konkurs graficzny - karty klubowe [Daika-san] dodane
3. Konkurs na zaśpiewanie dowolnego openingu/endingu Higurashi [Czarnucha] nie wiem, czy ktokolwiek weźmie w takowym udział o.O'
4. Konkurs na seiyuu [Czarnucha]
5. Konkurs na najbardziej mroczną opowieść w Hinamizawie [Czarnucha]
6. Konkurs rysunkowy
7. Najlepszy cytat z Higurashi [Czarnucha] Dodane
8. Bohater miesiąca [Czarnucha] dodane
9. Pojedynek Higurashi [Czarnucha]
10. Higurashi Parody [Czarnucha] dodane
11. Higurashi Userbar [Czarnucha]
12. Higurashi Banner [Czarnucha]
13. Konkurs na najlepszy obrazek główny klubu [Czarnucha]
14. Higurashi Avatar [Czarnucha]
15. Higurashi Sygnatura [Czarnucha]
16. Higurashi Wallpaper [Czarnucha]
17. Higurashi Manga [Czarnucha]
18. Konkurs na AMV [Kochna3]
19. Gra: znajdź obrazek [Kawwwa] Dodane
20. Claimsy [Kawwwa]
21. Słowa-klucze [TKACBL] Dodane

Wyjaśnienia do powyższych pomysłów znajdują się poniżej.

I jeszcze jedno: czy ktoś ma jakiś pomysł na nagrody? Myślałam coś o specjalnych kartach, lub nawet mianowaniu adminem, ale... Może ktoś ma jakieś lepsze pomysły ^^.
NaanoDesuuJun 17, 2010 1:47 PM
Reply Disabled for Non-Club Members
Nov 24, 2009 4:59 AM

Mar 2009
2058
Zastanawiałam się trochę nad tym.. Jako nagrody nic sensownego nie wymyśliłam. Oprócz satysfakcji z wygranej. Ale myślę, że nikomu taka nagroda nie wystarczy. XD
A ta lista pomysłów to ciekawy pomysł. Myślę, że się sprawdzi. ;]
Natomiast co do samych pomysłów... Konkursów już tu trochę jest, więc może by tak coś nowego? Np. najciekawsze fanarty z Higurashi. Nowy temat, a w nim wklejane pod spoilerem ciekawe fanarty. Czy to pary (np. Rena x Keiichi) czy po prostu ładny fanart z jakąś postacią we krwi, a obok leżą ciała jego/jej przyjaciół... No, żeby tylko było fajne. XD Co o tym sądzicie? Ja osobiście nie wiem, czy dużo można znaleźć takich fanartów, nie szukałam jeszcze, ale mam nadzieję, że jednak coś się znajdzie.. O, i jeszcze jedno - żeby w jednym poście też nie dawać za dużo obrazków na raz. Bo jak wszystkie się poznajduje i wklei, to będzie koniec zabawy. XD Hm... a więc jakie jest Wasze zdanie na ten temat? ^^

P.S. a te pomysły to niektóre fajne są~ Na przykład ta najmroczniejsza opowieść z Hinamizawy. Nie mogę się doczekać, kiedy to "ruszy". XD
Daika-sanNov 24, 2009 5:09 AM
Dec 19, 2009 4:16 AM

Jul 2008
154
Jak mi się gardło wyleczy to mogę wziąć udział w konkursie piosenki. XDD Taishou.a nieźle mi wychodzi. |D
Konkurs rysunkowy to też mi pasuje. :3 Ale z Paintu też będzie można? DDD:

A co do pomysłów... Nie wiem... Można by np. założyć temat, w którym publikowano by gadżety z Higurashi [1-2 w jednym poście żeby to pociągnęło]. Np. cosplaye, jakieś breloki, figurki czy coś... Oo

A co do nagród... Nie wiem, jakieś dyplomy czy coś takiego? xDD Grafika do profilu? Tymczasowe mianowanie adminem albo coś takiego...
Feb 26, 2010 2:16 PM

May 2009
333
Ja mam pomysł że można by AMV (Każdy wie ocb =p) z tematyką Higurashi, są do tego różne programy więc trzeba było by ustalić żeby wszyscy robili w jednym, albo dla programu inne oceniane bo np. WMM nie podskoczy do Vegas =p. Poza tym jest to fajna forma pokazania "naszego" Higurashi z oprawą muzyczną. Jak się przyjmie to mogę opisać to bardziej szczegółowo xd ale i tak pewnie wszyscy wiedzą ocb =p

Co do nagród nie myślałam jeszcze nad tym xd
Feb 26, 2010 3:36 PM

Dec 2008
1208
Co do nagród, które mogłyby być:
1) Mianowanie zwycięzcy "Mordercą miesiąca" (lol. Musiałam to napisać, żeby choć trochę odnosiło się do Higurashi xd Ewentualnie może być - Fan Miesiąca, Cyklada Miesiąca - ;ddddd, etc.) oraz umieszczenie tej osoby na głównej stronie klubu - link do profilu na obrazku, no, wiecie o co biega.
2) Kosz owoców pod drzwi... - haha! Nie mogłam się powstrzymać! xD
3) Piękna sygnatura z Higurashi z nickiem zwycięzcy xd

Natomiast co do konkursów etc.:
1) Najlepszy cytat z Higurashi - polegający na podawaniu cytatów bohaterów z Higurashi oraz wyborze tego najlepszego, najśmieszniejszego, najciekawszego, najidiotyczniejszego, naj-(wymyślcie sobie), czy jaki tam wam się spodoba.
2) Bohater miesiąca - może dużo tych bohaterów nie ma, ale można przykładowo wybierać 3 z całej paczki (wszyscy znani i jeszcze nie poznani :P) i wybierać z nich.
3) Pojedynek Higurashi - a tutaj chodzi o wybór co miesiąc dwóch z wielu bohaterów z różnych kategorii: najśmieszniejszy, najmroczniejszy, najbrzydszy etc. <dość podobne do Bohatera Miesiąca).
4) Najlepsza para miesiąca (co ja nie wymyślę ...) - polegająca oczywiście na wyborze jednej z dwóch par z Higurashi xd
5) Higurashi Parody - konkurs na najlepszą parodię opartą na Higurashi xD
6) Najlepszy profil dotyczący Higurashi - a tutaj osoby, które się zgloszą, projektują dla siebie nowy profil na MALu oparty na Higurashi, a następnie nasze kochane jury ocenia xd
7) Higurashi Userbar - konkurs na najlepszy userbar xd
8) Higurashi Banner - konkurs na najlepszy banner.
9) Konkurs na najlepszy obrazek główny klubu xd
10) Higurashi Avatar - konkurs na najlepszego avatara z Higurashi,
11) Higurashi Sygnatura - konkurs na najlepszą sygnaturę.
12) Higurashi Wallpaper - konkurs na tapetę.
13) Higurashi Manga - a tutaj chodzi o to, że organizator konkursu wybiera sobie jeden kadr z mangi Higurashi, czyści wszystkie napisy w dymkach, a inni uczestnicy przerabiają ten fragment dodając swoje teksty ;-3

Moja kaczuszka wyparowała od nadmiaru pomysłów ... >Czarnucha nie posiada mózgu - posiada kaczuszkę, yay!<

Więcej grzechów nie pamiętam... ;3

May 1, 2010 6:06 AM

Sep 2009
3960
Moze jakies gry? Np:

X czy Y? - Chyba kazdy to zna, dajemy dwie rzeczy do wyboru, po czym nastepny uzytkownik wybiera jedna z nich i podaje kolejna pare...

'znajdz obrazek' - Uzytkownik rzada zdjecia jakiejs postaci, krajobrazu etc, a nastepna osoba szuka takiego obrazka, wstawia w temat i rzada nastepnego...

Zawsze tez mozna zrobic jakies RP.. Stworzyc kilka oddzielnych tematow, stworzyc wlasne postacie i 'grac' wedlug fabuly Higurashi, czy chociazby w tym samym klimacie.

Oczywiscie mozna by stworzyc claimsy, karty ze specjalnymi edycjiami (ludzie na to leca..)

Moze nowy layout by odswiezyl klub...

Tak na prawde jest wiele mozliwosci, zalezy tylko od tego czy bedziesz miala na to wszystko czas Yavimaya :P No i czy ludzie beda dzieki temu bardziej aktywni.. Bo bez aktywnych czlonkow, to ten klub nigdy nie stanie na nogi.

We're all golden
Sunflwers
on the inside :>
May 1, 2010 6:09 AM

Mar 2008
1031
Kawwwa said:
Moze jakies gry? Np:

X czy Y? - Chyba kazdy to zna, dajemy dwie rzeczy do wyboru, po czym nastepny uzytkownik wybiera jedna z nich i podaje kolejna pare...

X czy Y już jest :P

Kawwwa said:
Tak na prawde jest wiele mozliwosci, zalezy tylko od tego czy bedziesz miala na to wszystko czas Yavimaya :P

Tu mam właśnie problem.. Potrzebuję adminów, którzy by mi trochę pomogli... ^^'
May 1, 2010 10:59 AM

Nov 2009
372
Znaczki do sygnatur - mogą być razem z kartami klubowymi, a mogą być jako nagrody. Kart klubowych sporo osób nie przegląda, a na takie coś każdy zwróci uwagę.

Można też założyć wątek "Klub gier Mion" w którym organizowane będą różne zabawy, gry, zagadki i konkursy, ale z terminami, nie takie trwajace cały czas jak nasze 'X czy Y'. I co powiecie na to żeby przegrani dostawali kary, jak w Higurashi? Np. organizowanie rozrywek w klubie przez najbliższy tydzień albo dwa...
Jun 14, 2010 2:23 PM

Oct 2009
350
Więc dzisiaj podczas gdy brałam prysznic naszła mnie przysłowiowa 'wena' xD
Otóż pomyślałam, że można by założyć temat z grą: Słowa - klucze, w której to podaje się jakieś słowo albo wyrazy (najlepiej jak najmniej) dotyczące ANIME/postaci itp., a pod spodem od razu własną propozycję. Np.:
Innocence -> D.Gray-man
Drugi przykład:
Kolczyk w uchu -> Frau z 0-7 Ghost (duże pole do popisu: Zero z VK, Gilbert z PH...)

P.s.: oczywiście można zawęzić pole ograniczając się tylko do Higurashi ale uważam, że tak będzie o wieeele ciekawiej i zabawniej.

Proszę o rozpatrzenie mojej prośby/pomysłu ^^'
TKACBLJun 14, 2010 2:27 PM

Jun 14, 2010 10:32 PM

Mar 2010
180
Cóż szczerze powiem że brzmi to interesująco i popieram to w 100%.

Ej, ej ja chce wziąć udział w konkursie na zaśpiewanie op lub ed z Higu ^^
NaanoDesuuJun 14, 2010 10:37 PM
Jul 21, 2010 12:31 PM

May 2009
333
Są wakacje to jak chcecie to mogę się zająć tym konkursem na AMV xd Ale potrzebuje jakiegoś jury i jakie bd nagrody xd
Kochna3Jul 23, 2010 4:47 AM
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

Poll: » Ulubiona postać?

Yavimaya - Nov 21, 2009

26 by arrysxx »»
Dec 30, 2015 11:56 AM

» [Quiz] Kim z Higurashi jesteś?

kch33 - Jul 24, 2010

33 by KonaKona-Chan »»
May 29, 2012 7:38 AM

» Czego teraz słuchasz? ( 1 2 3 )

Misae - May 31, 2010

116 by zachary666 »»
May 14, 2012 6:47 AM

» [Gra] Skojarzenia ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

NaanoDesuu - May 19, 2010

389 by Trinixa »»
May 6, 2012 9:16 AM

» Parodie

kch33 - May 31, 2010

41 by xvxvxvx »»
Apr 6, 2012 1:54 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login