New
Aug 3, 2016 9:33 AM
Na wstępie napiszę, że ta dyskusja jest niezależna od grupy na FB, więc nie ma sensu pisać, że temat był już poruszany itp. Może też temat jest dość płytki, ale chciałbym po prostu zacząć jakieś rozmowy i zobaczyć co z tego wyniknie Możecie napisać tutaj kiedy i dlaczego zaczęliście oglądać anime, np czy było to raczej nagłe i niespodziewane czy może wynikło z oglądania Naruto na Jetixie za dzieciaka. Ja zacząłem oglądać anime 2 lata temu (w 3 klasie gimnazjum), wcześniej kompletnie się tym nie interesowałem, a postrzegałem to jako bijatyki dla dzieci xD Oglądając stream LOL'a usłyszałem piosenkę Yuki Yuki (remix z Mirai Nikki) i tak mi się spodobało, że postanowiłem to pooglądać. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do japońskiego humoru, ale mimo wszystko polubiłem to m. in. za wykreowanie postaci. Potem pooglądałem Death Note'a i już poleciało. Zapraszam do dyskusji :DDD |
Reply Disabled for Non-Club Members
Aug 4, 2016 7:22 AM
| był to ciemny, zimny listopadowy wieczór kiedy to na kreskoweczki pl zobaczyłam naruta... nie no żart. to było lato chyba i na stronie, którą napisałam wcześniej znajdowały się odcinki naruto z jetixa z polskim dubbem. obejrzałam kilka epów, w tym zobaczyłam inne japońskie kreskówki i później się dowiedziałam, że to anime. pierwszym anime, które wiedziałam, że to japońskie anime był D.N. Angel. uświadomienie. i tak poleciało. to był rok 2008 czy 2007 jakoś tak. |
you tellin me mangas aint japanese colouring books |
Aug 4, 2016 10:25 AM
| moja siostra grała z kolegą w minecrafta, a on się tym tematem interesował. wiecie manga, anime te sprawy. no i nie pamiętam jak to było dokładnie, ale on jej chyba polecił death note, więc zaczęła to ze mną oglądać i się nam spodobało. tak to właśnie było. |
Aug 7, 2016 4:36 AM
| Słuchałam piosenki na YT, zamiast teledysku był obrazek narysowany w stylu anime. Tak mi się spodobał że zaczęłam szukać z jakiej serii on pochodzi. Okazało się że z Chuunibyou, więc poszukałam gdzie można obejrzeć :D |
Aug 7, 2016 4:08 PM
| Zobaczyłem film u JJay'a Top 13 anime i potem jakoś to poleciało :v Zacząłem oglądać chyba z jakieś 2-3 lata temu, nie licząc DB, pokemonów itp. a dalej się nie znam :D |
| “When life gives you lemons, don’t make lemonade. Make life take the lemons back! Get mad! I don’t want your damn lemons, what the hell am I supposed to do with these? Demand to see life’s manager! Make life rue the day it thought it could give Cave Johnson lemons! Do you know who I am? I’m the man who’s gonna burn your house down! With the lemons! I’m gonna get my engineers to invent a combustible lemon that burns your house down!” -Cave Johnson, Portal 2 You can also check out my top 10 anime of 2016. Or no... Yeah, propably no, but whatever. Here |
Aug 11, 2016 5:05 AM
| A więc tak... Miałam taką koleżankę, która była otaku i bardzo jarała się sprawami typu mangi i anime, więc raz gdy u niej byłam zaczęła mi opowiadać o Kaichou wa Maid-sama! Niezbyt mnie to interesowało, ale koleżanka miała dość... wybuchowy charakter, więc nie sprzeciwiłam się, gdy mi to puściła xd Bardzo się w tę serię wkręciłam, ale jedyny kontakt z anime miałam dzięki koleżance, więc gdy straciłam z nią kontakt o wszystkim zapomniałam. Dopiero po jakimś czasie przypomniało mi się o Maid-sama i postanowiłam skończyć tę serię. Potem zaczęłam oglądać inne animce, czytać mangi, no i już samo wyszło...xd |
Aug 20, 2016 5:30 AM
| Przeczytałem kiedyś w jakiejś encyklopedii o komiksach, że manga death note dostała nagrodę dla najlepszego komiksu i od tego czasu zawsze chciałem to przeczytać, później się dowiedziałem, że istnieje ekranizacja komiksu. Więc obejrzałem anime i tak zaczęła się moja przygoda z M&A |
Reply Disabled for Non-Club Members