Forum Settings
Forums
New
Jun 6, 2010 1:02 AM

Sep 2009
701
Tak dla odmiany temat bardziej o anime niż rozrywkowy^^. No więc jak to było, oglądaliście na bieżąco, czy dowiedzieliście się niedawno? Ktoś wam polecił czy ami trafiliście? U mnie było raczej nietypowo, szperając po forum Mirriel znalazłam przypadkiem temat "pozycje niepokojące" i po prostu musiałam zobaczyć. Ktoś wymienił Higurashi właśnie. Zaciekawiłam się, potem czytałam 1, 2, 10 recenzję higu, ale to co mnie ostatecznie przekonało to opening... No i jest to jedna z niewielu serii, których sobie nie zaspoilerowałam (poza jednym małym szczegółem, ale dowiedziałam się o tym chwilę przed obejrzeniem odcinka i nie było to nie wiadomo jak ważne...). A wy?

Polscy fani, łączcie się^^"
Reply Disabled for Non-Club Members
Jun 6, 2010 2:58 AM

Mar 2008
1031
Hm...
Szczerze mówiąc, gdy pierwszy raz włączyłam Higurashi i ujrzałam pierwszą scenę [to było chyba wtedy, jak Keiichi morduje Mion i Renę...] to... Tak. Przestraszyłam się. [Ta krew i w ogóle] To była, e... Nie pamiętam, podstawówka chyba xD. [czyli u mnie szósta klasa, wymiatam XD]
No i ze dwa lata później, chyba też przez opening, włączyłam sobie pierwszy odcinek Higu ponownie. No i... Jakoś tak się stało, że mnie totalnie wciągnęło i obejrzałam Higurashi w dwa dni.
Anime pokochałam totalnie, od góry do dołu, wszystkie wady i zalety. I zauważyłam, że jest to anime, które choćbym nie wiem ile razy obejrzała, nigdy mi się nie znudzi [mam za sobą dwa rewatche obu serii xD]. Zmieniły mi się od pierwszego oglądania ulubione postacie - najpierw kochałam Renę, tak po dwóch rewatchach mnie już irytuje i totalnie uwielbiam Rikę, a po ostatnim rewatchu - Shion ^^.
I kilkanaście razy pod rząd mogę oglądać Meakashi-hen, nigdy mi się nie znudzi *----*.
W ogóle, to po pierwszym odcinku się totalnie tym anime zachwycałam, natchnęło mnie na OC i tak gadałam i wychwalałam Higu na gg, że aż natchnęłam koleżankę - Alchenaed - do obejrzenia Higu xD.
Jej tak anime nie zachwyciło, no ale... liczy się sam fakt xD.

No i... gdyby nie ta miłość, nie założyłabym tego klubu, więc cieszę się, że jednak zdecydowałam się obejrzeć Higurashi no Naku Koro ni~! ^-^
Jun 6, 2010 3:41 AM

Mar 2010
64
Moja pierwsza styczność z Higurashi to youtube. Natrafiłam na scenkę, gdzie Rika kaleczy się nożem, a Shion opętańczo śmieje. Przeraziło mnie to i przysięgłam sobie, że nigdy czegoś takiego nie zobaczę.
Ale później przypadkiem trafiłam na recenzję. I tak spodobała mi się fabuła, że postanowiłam zaryzykować ^^
Jun 6, 2010 4:01 AM

Feb 2009
44
Oglądałem na bieżąco, tak jak teraz miałem wtedy taki etap, że oglądałem 20 anime na raz. Wciągnęło mnie od razu, z tego co pamiętam to do premiery każdego następnego odcinka sobie odliczałem czas i wszystkie oglądałem od razu jak tylko pojawiły się polskie suby (dobrze, ze wziąłem się za angielski, teraz ten czas oczekiwania przynajmniej się skrócił xd). Chyba jedynie jakoś w połowie 2 serii miałem mały zastój, że trzeba było nadrabiać aż te 3 odcinki : D
Jun 6, 2010 4:39 AM

May 2009
650
Ja dowiedziałem się o Higurashi przeglądając recenzje na różnych stronach. Po przeczytaniu kilku fabuła mnie zaiteresowała ale tym co mnie ostatecznie przekonało to słowa kumpla, który przez 2 dni w szkole wychwalał Higurashi.
Jun 6, 2010 7:12 AM

Apr 2009
1524
Szczerze nie pamiętam. >< Coś mi świta, że zobaczyłam jakiś drastyczny fragment Higurashi i stwierdziłam, że muszę to obejrzeć~. Pierwsza scena z mordowaniem podjarała mnie do tego stopnia (bez skojarzeń XD"), że bardzo szybko obejrzałam całą serię. Sceny drastyczne prawie w ogóle mnie nie ruszały (wyjątek: satoko+krzyż=masakra nożem).
Jun 7, 2010 8:06 AM

Sep 2009
410
Hmm... Mnie kilka razy namawiano, żeby Higurashi obejrzeć, ale jakoś tak na początku nie bardzo miałam ochotę ^^ A potem, któregoś wieczoru, jak rodzice robili grilla stwierdziłam, że mi się nudzi i chcę zobaczyć jakieś anime, ale coś innego niż zwykle :) Przypomniałam sobie o Higurashi i zaczęłam oglądać xD Na początku myślałam "co to w ogóle jest", ale spodobała mi się fabuła *-*
Jun 14, 2010 9:34 AM

Oct 2009
350
Higurashi znalazłam przez przypadek na stronce, na której to szukałam informacji na temat wcześniej upatrzonego anime. Pod wpływem krótkiej recenzji i załączonego obrazka, postanowiłam je obejrzeć. I jeszcze ta tematyka! Od razu mi się to anime spodobało. I...i... dużo by wymieniać xD

Jun 14, 2010 11:48 AM

Oct 2009
87
Ja szukałem fajnych AMV na YT, patrze: w nazwie Higurashi, wchodze, 1 scena: jakieś 4 dziewczyny w bardzo komediowy sposób gonią chłopaka który ukrywa się prze nimi w składziku. 2 sceny pózniej jedna z dziewczyn wbija sobie nóż w głowe, a druga się z tego śmieje 0o'
Pomyślałem sobie:
- Co to, jakaś nowa chora zabawa, czy co?
Ale moja ciekawość jest nieposkromiona i niedlugo potem byłem już po 1 sezonie.

Jun 14, 2010 12:09 PM

Mar 2010
161
Ja nie mialem co oglądac to sie zapytalem kolezanki co ogląda anime to mi powiedziala z slyszala ze Higurashi jest fajne...no i.....obejrzalem xD
Jun 14, 2010 12:38 PM

May 2010
1105
Mi kumpel powiedział, że u niego na stancji obejrzeli higurashi na kacu w jeden dzień (zapewne pierwszy sezon) i sobie strasznie zryli banie xD więc postanowiłem zaznajomić sie z tytułem ;]

in this episode, you will die horribly... *laughs just as shion*
lightness vs. darkness
Nani mo kamo wo hoshigatteita Mayoeru mono no chikai
Mada miru sekai o tsukuridasu koto Kuchi hateteiku
Jun 24, 2010 7:25 AM

Dec 2009
772
Ja przez nienawiść do mojego kolegi xD
Mówił mi że anime jest straszne i w ogóle mi go nie poleca, więc obejrzałam. Strasznie mnie wciągnęło i obejrzałam wszystko co było związane z higurashi (wraz z dramą). No i to cała historia :P
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

Poll: » Ulubiona postać?

Yavimaya - Nov 21, 2009

26 by arrysxx »»
Dec 30, 2015 11:56 AM

» [Quiz] Kim z Higurashi jesteś?

kch33 - Jul 24, 2010

33 by KonaKona-Chan »»
May 29, 2012 7:38 AM

» Czego teraz słuchasz? ( 1 2 3 )

Misae - May 31, 2010

116 by zachary666 »»
May 14, 2012 6:47 AM

» [Gra] Skojarzenia ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

NaanoDesuu - May 19, 2010

389 by Trinixa »»
May 6, 2012 9:16 AM

» Parodie

kch33 - May 31, 2010

41 by xvxvxvx »»
Apr 6, 2012 1:54 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login