Forum Settings
Forums
New
Jun 20, 2010 7:20 AM

Mar 2008
1031
Helou!

Ponieważ padła wcześniej taka propozycja, by do naszego klubu wprowadzić coś, co chyba każdy zna a jak nie zna, to ma problem, lalalala~ - claim'y.

Chciałabym wiedzieć, co o tym myślicie i czy w ogóle opłaca się to u nas zrobić ^^".

Jednak w naszym klubie zasady będą nieco inne. Claim'y podzielone zostaną na miesiące [czyli claim'y miesięczne], a limit będzie wynosił 10 claim'ów na jedną postać oczywiście z Higurashi.
Dajmy na to, najbliższe claim'y będą na miesiąc lipiec - powiedzmy, że Rikę przygarnie 10 osób, ale będzie to claim tylko na lipiec, w sierpniu od nowa można sobie Rikę przygarniać.

Dlatego tutaj wysuwam w Waszą stronę bardzo ważne pytanie:
Czy ktoś jest w stanie robić bannery?
Ja sama nie dam rady, ba, mam już karty klubowe na głowie, więc chciałabym, żeby tym zajął się ktoś inny. Wszyscy chętni - o ile jacyś będą - niech się wypowiedzą w tym temacie i prześlą jakiś przykładowy banner.
Jeśli nikt się nie zgłosi... no cóż, claim'ów nie będzie. Ja nie będę robić bannerów też z tej przyczyny, że nie umiem robić ładnych bannerków, a chciałabym, żeby były one ładne, więc potrzebuję osoby/osób, które mają o tym pojęcie.

Ponieważ nie da się ładnie przetłumaczyć słowa claim, niech zostanie wersja angielska, czyli xxx claimed Rika Furude, no i w którymś miejscu nazwa miesiąca.

Wszelkie sugestie, pytania itp. proszę zgłaszać w tym temacie - będę bardzo wdzięczna, jeśli ktokolwiek się zgłosi ;__;!

Dla tych, którzy nie wiedzą, co to claim'y, tutaj jest przykładowy banner:

Naprawdę proszę, napiszcie, co o tym myślicie - to bardzo pomoże :). W końcu to Wasza opinia jest najważniejsza...
YavimayaJun 20, 2010 7:30 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Jun 20, 2010 7:48 AM

Nov 2009
1718
Haaaai~ Calimy <3
Jun 20, 2010 7:49 AM

Sep 2009
3960
Cuz ogolnie claimy to dosc popularna i fajna sprawa :3. Wiadomo, w Higurashi nie ma az tak wielu bohaterow jak w One Piece, Naruto i innych, dlatego limit claimsow na jednego bohatera (a tym bardziej na tych glownych) musialby byc znacznie wiekszy, czyli uwazam najlepiej ok. 6-7 osob. Ale po za tym to fajnie brzmi :3. Jakbys potrzebowala pomocy z robieniem bannerow, chetnie sie zglaszam, ale niestety dopiero od Wrzesnia, gdyz 30ego czerwca wyjezdzam na wakacje i robie sobie urlop od MAL :3. Tzn bede czasem wchodzic ale tylko sporadycznie by sprawdzic skrzynke itp :3.

We're all golden
Sunflwers
on the inside :>
Jun 20, 2010 8:51 AM

Sep 2009
701
Claimy mogą rozruszać klub, ale obawiam się, że będzie tak, jak z kartami, rzucą się i zapomną co niektórzy. Z drugiej strony, czemu nie spróbować? Głos na tak, z tego co widzę, pomysł ma szansę przejść. Szkoda, ze nie da się tego przetłumaczyć (pamiętam jak kiedyś zastanawiałam się godzinami, o co w nich chodzi O_O, jak dostałam zaproszenie), ale niech zostanie jak jest.

Polscy fani, łączcie się^^"
Jun 20, 2010 9:23 AM

May 2009
333
Zgadzam się z tym co wyżej xd
Jun 20, 2010 12:15 PM

Oct 2009
87
Ja sie omge z tym pobawić, mam dużo czasu, tylko nadal nie wiem czym dokładnie sa te claimy :] Ktoś mnie uświadomi?

Jun 21, 2010 6:08 AM

Mar 2009
2058
Claimy to po prostu przygarnianie postaci z jakiegoś anime/mangi/książki itp. W tym przypadku - z mangi i anime. Jako członek klubu możesz przygarnąć sobie jakąś bohaterkę lub bohatera, np. Shion. Można to porównać do zbierania kart klubowych. Niby nic nie daje, ale jest sporo frajdy, i jak ktoś się lubi w takie rzeczy bawić to powinno mu się spodobać. ^^

Natomiast co do samego pomysłu - jestem ZA.
Jak dla mnie to całkiem fajny pomysł, ja tam się będę bawić jakby co. XD A ang. nazwa mogłaby zostać, nie wydaje mi się by istniał jakiś sensowany polski odpowiednik dla "claim". Chyba że jakieś "przygarnianie postaci" czy coś takiego, no ale... Ja bym zostawiła po ang., większość ludzi chyba będzie wiedzieć o co chodzi. ;]
Tylko mam jedną wątpliwość. Czy opłaca się to robić co miesiąc? Przecież jest już bohater miesiąca, są karty klubowe... Czy naprawdę chcecie sobie dokładać tyle pracy? Może np. zrobić by takie coś raz na... Nie wiem, raz na 2 miesiące? Bo tak to sporo pracy może Wam dojść, a z czasem ludziom może przestać na tym zależeć. Jeśli ktoś po pary miesiącach uzbiera wszystkie postaci to co? Znudzi się chyba zabawa. Więc, tak myślę, czas pomiędzy można by ustawić na trochę dłużej. Ale to tylko propozycja, zrobisz Yavimaya jak uważasz. :]

Co do robienia bannerów na claimsy - ja niestety nie pomogę. Nigdy czegoś takiego nie robiłam, zresztą z grafiką to u mnie tak średnio. xD No, a poza tym nie mam też tyle czasu, by jeszcze bannery wykonywać w ilościach hurtowych. o_o (Bo patrząc na ilość "tak" , na claimsy może się zgłosić sporo ludzi.)
Daika-sanJun 21, 2010 6:16 AM
Jun 21, 2010 6:36 AM

Mar 2008
1031
Daika-san said:
Czy opłaca się to robić co miesiąc? Przecież jest już bohater miesiąca, są karty klubowe... Czy naprawdę chcecie sobie dokładać tyle pracy? Może np. zrobić by takie coś raz na... Nie wiem, raz na 2 miesiące? Bo tak to sporo pracy może Wam dojść, a z czasem ludziom może przestać na tym zależeć. Jeśli ktoś po pary miesiącach uzbiera wszystkie postaci to co? Znudzi się chyba zabawa. Więc, tak myślę, czas pomiędzy można by ustawić na trochę dłużej. Ale to tylko propozycja, zrobisz Yavimaya jak uważasz. :]

I tu masz rację. Przed chwilą wpadłam na pewien pomysł - może po prostu robić claim'y na sezony? Czyli w ciągu roku cztery 'edycje' - wiosna, lato, jesień, zima. Tak byłoby chyba wygodniej, ale... No, nie wiem, czy tak by mogło być i czy by się taki pomysł spodobał ^^"
Jun 21, 2010 1:29 PM

Oct 2009
350
Macie moje poparcie xD
Z tymi sezonami Yavi to lepszy pomysł, tak myślę ;p

Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

Poll: » Ulubiona postać?

Yavimaya - Nov 21, 2009

26 by arrysxx »»
Dec 30, 2015 11:56 AM

» [Quiz] Kim z Higurashi jesteś?

kch33 - Jul 24, 2010

33 by KonaKona-Chan »»
May 29, 2012 7:38 AM

» Czego teraz słuchasz? ( 1 2 3 )

Misae - May 31, 2010

116 by zachary666 »»
May 14, 2012 6:47 AM

» [Gra] Skojarzenia ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

NaanoDesuu - May 19, 2010

389 by Trinixa »»
May 6, 2012 9:16 AM

» Parodie

kch33 - May 31, 2010

41 by xvxvxvx »»
Apr 6, 2012 1:54 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login