Forum Settings
Forums
New
Dec 17, 2011 2:13 PM
Feb 2008
8
Ajmo igrat jednu "igru"...
Pravilo je jednostavno, u temi nabrojite igrane filmove i serije koje smatrate da su u rangu kvalitetnih ili vrhunskih anime filmova i serija. Možete i obrazložiti zašto ste određeni film/seriju nabrojali ako mislite da je potrebno.
Napomena - ne nabrajajte filmove i serije rađene prema animeima kao što su npr Death Note filmovi.

Filmovi koje bih ja tu ubrojao:
Iskupljenje u Showshanku, Inception, Gospodar prstenova (i nastavci), Prestiž, Ja sam legenda, The Man from Earth, Izvorni kod, Otok Shutter, Uhvati me ako mozes, ...

Serije i serijali:
Star Trek (sve serije, filmovi), Sliders, Star Gate (i nastavci)

Uglavnom, filmova ima i više (samo sad mi nikako ne padaju na pamet xD) a serija baš i nema.
Reply Disabled for Non-Club Members
Dec 21, 2011 4:59 AM
Dec 2010
17
:DD pa gle ovako....gospodar prstenova, Ja sam legenda khmmmm to je po meni jedino xD (ti znaš da sam prestala gledati filmove/serije otkako sam počela gledati anime tako da nisam pogledala nešto kvalitetno poput anime filmova/serija.....jasno death note ali da...:DD rađen po anime seriji tako da se ne ubraja i to je ujedino najbolji film koji sam ja ikad gledala!!! ugl. to ti jr to što se mene tiče :DD
Dec 21, 2011 9:10 AM

Sep 2010
6
Osobno, jako volim mindfuck anime i filmove, a pod to mi spadaju Perfume: The Story of a Murderer, Black Swan, Mulholland Drive, Survive Style 5+ (japanski, not bad), Rabbits, 21 grams, Fight Club, a osim njih moožda i Trainspoting, Requiem For a Dream, Fear and Loathing..
filmovi su 2. stvar o kojoj bi mogla cijelo vrijeme pričati, odma poslije animea, tak da.. :D
Dec 22, 2011 9:18 AM
Feb 2008
8
Prowazekii said:
Osobno, jako volim mindfuck anime i filmove, a pod to mi spadaju Perfume: The Story of a Murderer, Black Swan, Mulholland Drive, Survive Style 5+ (japanski, not bad), Rabbits, 21 grams, Fight Club, a osim njih moožda i Trainspoting, Requiem For a Dream, Fear and Loathing..
filmovi su 2. stvar o kojoj bi mogla cijelo vrijeme pričati, odma poslije animea, tak da.. :D

Inception, Prestige, Shutter Island - sve su to totalni mindfuck filmovi.
Ako ti treba mindfuck anime - film Paprika.
Dec 29, 2011 6:49 AM

Sep 2010
6
Offtopic, pogledala sam Papriku i nije mi se baš nešt dopala. Možda bi ju i bolje doživjela da nisam gledala neke druge Satoshi Konove anime (Paranoia Agent, Perfect Blue) koji su mi ipak bili bolji. Enivej, hvala na recommendationu i provjeri Perfect Blue :)
Mar 17, 2012 4:28 AM

Jul 2009
48
Under Siege 1 i 2, Above the Law, The Departed, Deliverance, Illusionist, Nolanov Batman, Star Wars svi nastavci, od serija npr. Spartacus, ovo što ste vi nabrojali i još puno toga.
Šalu na stranu, mogao si komotno nazvati temu "Vaši najdraži ne-anime filmovi i serije". I da, pošto smo Europljani, nekako bi mi logičnije bilo nabrajati kvalitetan anime koji je u rangu sa zapadnjačkim filmovima/serijama, nego li obrnuto. Just my 2 yens. :P
Mar 19, 2012 3:29 AM
Feb 2008
8
Ne, nije logično nabrajati animee u rangu s filmovima jer animei su generalno bolji nego filmovi. Nije svrha nabrajati loše animee već dobre filmove. Stoga je ovakav naslov kakav je.
Mar 19, 2012 4:41 PM

Jul 2009
48
Sviđa mi se japanska kultura općenito, pa tako i anime, ali reći da je anime generalno bolji od filmova je strašno pretjerano, neracionalno i fanboyevski. Poštujem to da se tebi osobno više sviđa anime od zapadnjačkih filmova, ali ovo "generalno bolji" mi jako bode oči.
Mar 21, 2012 12:07 PM
Feb 2008
8
Dobri anime filmovi su uglavnom bolji od dobrih igranih filmova.
Dobre anime serije su uglavnom bolje od dobrih igranih serija.
Postoji samo par iznimki (slučajeva da je neka serija/film bolja/bolji od anime serije/filma) kao npr Star Trek.
Ako radije gledaš holivudske i slične filmove nego dobre animee onda ti baš i nisi fan animea. Točka.
Mar 21, 2012 4:22 PM

Jul 2009
48
Fan jesam, fanatik nisam. Kada naučiš razliku, možemo nastaviti sa ovom "konstruktivnom" raspravom.
Jan 18, 2013 9:47 PM

Apr 2011
37
Inception
Jan 19, 2013 4:53 AM

Aug 2012
708
Malo unrelated, slažem se sa kostolomcem, teško je tvrditi da su anime bolji od filmova... teško je to dvoje uopće uspoređivati kad su to nebo i zemlja šta se tiče "žanrova", a i to je stvar osobnog ukusa.

Prema tome malo je bezveze odgovarati na ovakav naslov, jer postoji popriličan broj filmova koji su "u rangu animea", tj postoje dobri filmovi i loši isto ko i dobri i loši animei pa mi je ovo malo isforsirano (ovo da su dobri animei bolji od dobrih filmova je tolko subjektivno da neću uopće komentirati)... Ali da, većina filmova koje ste nabrojali pretpostavljam + x drugih još...
This world is mine. I think this world may even just be a long, long dream I'm watching. You guys may just be illusions, and it can't be proven whether or not you really exist either. In other words, this world was created with me at the center. So what will happen if I die? I don't know. My imagination isn't very creative; I just can't imagine myself dying. In other words, there is no way this world can completely disappear. But if I die, then everyone will disappear. I am the only one in this world who won't disappear. The rest are just people I see as if in a dream.

-Claire Stanfield, Baccano!
Nov 11, 2013 8:47 AM

Jul 2012
319
Ovaj naslov diskusije je mnogo weaboo!

Al ajde dobri filmovi/serije u zadnje vrijeme i ne bash tako zadnje:

Old boy, Hannibal fransiza, American Mary, American psycho, Independence day (lol), peti element (lol), nastaviti cu nabrajat sad mi se neda.......
Reply Disabled for Non-Club Members

More topics from this board

» Anime shopovi Hrvatska

Vuky1892 - Jul 21, 2016

1 by RobiWan »»
Jan 17, 2017 4:23 PM

» Upoznavanje :D

weendigo - Apr 7, 2012

8 by Daru-sama »»
Oct 13, 2015 5:18 AM

» Fall 2012 Anime

luth_0 - Oct 18, 2012

4 by weendigo »»
Oct 30, 2012 1:41 PM

» Kupovanje anime mercha

Electromistress - Jun 5, 2012

5 by Electromistress »»
Sep 30, 2012 10:35 AM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login